Counter-Strike’ın çıktığından beri popülerliği tartışılamaz düzeyde. Bu süreçte oyunu ilk zamanından beri oynayan kişilerin, yeni oyunculardan ayrıldığı tek nokta tecrübe iken, Valve buna bir şeyler daha eklemek istiyor.

Bilindiği üzere, herhangi bir Counter-Strike oyununa Steam üzerinden beş yıldan uzun süredir sahipseniz, CS:GO’daki oyun içi envanterinizde beş yıllık tecrübe jetonunu görebiliyordunuz. WeLoveFine ve Valve’in gerçekleştirdiği projede ise, bu jetonu, koleksiyon öğeleriniz arasına eklemeniz mümkün olacak.

“Taktik, Takım Oyunu, Topluluk”

Her hesap için bir adetle sınırlı, 45 dolara ön siparişi verilebilen bu öğeyi, sadece oyun içinde de bu jetona sahip olan kişiler edinebilecek. Bu konuda Valve oldukça katı görünüyor, satın alım sırasında giriş yaptığınız Steam hesabı şartları karşılamıyorsa, işlem gerçekleşmiyor. Kıl payı bu şansı kaçıran oyuncular içinse şirket tarafından ‘beklemede kalın’ mesajı verilmiş durumda. Zira Valve’in daha fazla satın alım fırsatı oluşturacağı gelen cevaplar arasında.

Dünya’nın her yerine teslim edilebilen ürüne bazı ülkeler hariç kargo parası dahil. Yanında geldiği kutuyla beraber duvara asılabilen, veya rafta sergilenebilen Jeton, 5 rakamını oluşturan bakırın ve çinkonun karışımından oluşuyor. 63 milimetre çapındaki jetonun kalınlığı ise 3 milimetre. 56 gram ağırlığındaki jeton ‘teknik olarak’ 45 dolarlık bir değere sahip değil. Ancak oyundaki emeğinizin fiziksel sembole dönüştüğü, dolabınızda Counter-Strike’la alakalı durması gereken nadir şeylerden biri olduğu tartışılamaz.