Virtus.Pro, Na‘Vi‘yi 2-1 (Nuke haritasında 16-2, Train haritasında 20-22, Mirage haritasında 16-8) yenerek Adrenaline Cyber League 2017‘nin galibi oldu.

Harita seçimine Nuke ile başlayan Virtus.Pro , bu haritada Janusz “Snax” Pogorzelski ve Pawel “byali” Bielinski ‘nin 4-0’lık harika performansı ile maça sağlam bir başlangıç yaptı. Günün erken saatlerinde, yarı final maçında FlipSid3’ı rahat bir şekilde eleyen Natus Vincere, final maçında rakibi Virtus.Pro’nun agresif oyun anlayışına ayak uyduramadı. Maçın ilk yarısını 13-2’lük bir skorla tamamlayan Virtus.Pro , ikinci yarının başlamasıyla birlikte arka arkaya oynanan 3 round’u kazanarak , seride öne geçti.

Nuke’deki hezimetin ardından Natus Vincere olası bir yenilgiyi daha önlemek amacıyla daha dikkatli oynadı. Sunucuların iki kere kendini yeniden başlatması sebebiyle 30 dakika geciken maç, arıza giderildikten sonra BDT efsanesine yakışır bir şekilde yeniden başladı.

Train haritasında Natus Vincere’nin tabanca turunu kazanmasına karşılık, Wiktor “Taz” Wojtas Deagle ile 3 kill alarak cevap verdi. Polonya ekibi ilk yarı boyunca dişini tırnağına takarak mücadele etmesine rağmen Na ‘Vi, yaptığı katı savunma sayesinde ilk yarıyı 3 fark ile önde kapattı.

İkinci yarının başlamasıyla Na’Vi kendilerine seçenek bulmakta zorlanırken, Polonyalı ekip CT tarafına geçmenin avantajlarından faydalanıyordu. Yine de Na ‘Vi‘nin inanılmaz performansı maçın uzamasına sebep oldu. Uzatmaların ilk yarısında öne geçen Virtus.Pro maçı kazanmaya çok yakındı ama Natus Vincere skoru eşitleyerek maçı ikinci uzatma devresine götürüp ikinci devrede 22-20’lik skorla kazanmayı başardı.

Finalin kaderini ve galibi belirleyecek son maç Mirage haritasında oynandı. BDT takımı ters ayakta yakalanıp, tabanca turunu kaybetmesine rağmen ekonomi round’u ile hızlıca toparlanıp 4-1’lik üstünlük sağladı. Natus Vincere katı savunmasını sürdürmeye çalışsa da, Virtus.Pro maçın ilk yarısını 9-6 önde tamamladı.

Maç, terörist tarafına geçen Na’Vi’nin ellerinden kayıp gidiyordu. Bir kez daha CT Tarafında gücünü ve taktiksel üstünlüğünü gösteren Virtus.Pro , pashaBiceps‘in etkili kullandığı bombalarla maça ağırlığını koydu. Polonyalı ekibi tamamıyla kontrol altına alan Virtus.Pro maçı 16-8 kazanarak turnuvanın galibi oldu.

Adrenaline Cyber Liginin ödül dağılımı ise şöyle:

  1. Virtus.Pro – $65.000
  2. Natus Vincere – $25.000
  3. Hell Raisers – $5.000
  4. FlipSid3 -$5.000
Yükselme Ligi Yaz Sezonu Başlıyor