HLTV.org, w0xic ile yeni takımı mousesports ile sahneye çıkacağı ilk LAN turnuvası, ESL Pro League öncesi, HellRaisers‘daki dönemi ve yeni takımındaki gelecek planları hakkında konuştuğu bir röportaj gerçekleştirdi.

20 yaşındaki Türk oyuncu 19 ay HellRaisers kadrosunda yer almasının ardından mousesports‘a katıldı. W0xic, Leicester‘da oynanacak ESL Pro League Season 9‘un ilk sahnesinde yeni takımıyla ilk LAN maçına çıkacak.

W0xic, takıma transferi, Fin ”karrigan” Andersen önderliğinde oynamanın nasıl bir şey olduğu ve ESL Pro League‘deki gruplarındaki rakipleri ex-Space Soldiers, North ve OpTic hakkındaki soruları cevapladı.

Hellraisers için 1.5 yıldan fazla bir süre oynadın, Türkiye dışındaki ilk maceran nasıldı? Bunun kişisel ve profesyonel hayatındaki etkisinden bahsedebilir misin?

Her şeyden önce, HellRaisers oyuncularıyla birkaç iyi etkinlikle aynı sunucuyu paylaşmak kendimi geliştirmem açısından benim için büyük bir fırsattı. Neler yapabileceğimi ve hangi seviyede mücadele edebileceğimi görmek açısından benim için iyi bir test olduğunu söyleyebilirim.

Oyuna yaklaşım Türkiye’dekinden tamamen farklı ve, İngilizce konuşmak zorunda kalacağımdan Avrupa’ya geçiş sürecinde bu ikisi beni hem korkutuyor hem de heyecanlandırıyordu. Eğer başarılı olursam ne olabileceğini gerçekten tahmin edemiyordum. Fakat, vaktimi boşa harcamak yerine gelebileceğim en üst seviyeye ulaşmak için oyunuma ve İngilizceme odaklandım. Şimdi ise, mousesports transferimden sonra, kariyerime birçok ünvan eklemek istiyorum. Oyun konusunda açlığım ve coşkum her zaman yüksek.

Mousesports seninle görüşmeden önce farklı teklifler aldın mı? Nihayetinde neden mouz’a gitmeyi seçtin?

Evet, ilgilenen farklı takımlar vardı fakat sırf kontratımın 1 senesi daha bulunduğundan sözleşme ücretini ödemek istemediler. Zaten o takımlarda hedeflerimi gerçekleştirebileceğimi düşünmüyordum.

Karrigan ile uzun süredir abi-kardeş gibi bir ilişkimiz var. Mousesports’un kaptanı olduğunda ve beni takımda görmek istediğini söylediğinde çok heyecanlandım. Bir anda, belki de kariyerime eklemek istediğim ünvanları alabileceğim takımın önümde olduğunu düşündüm. Aynı zamanda, mouz hikayesi olan bir takım olduğundan kendi içlerinde ne kadar profesyonel olabileceklerini tahmin edebiliyordum. Bu zamana kadarki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, takım da, oyuncular da çok profesyoneller.

Bir süredir karrigan ile birlikte oynuyorsun. Karrigan’ın oyuna yaklaşımından bahsedebilir misin?

Kendisinin efsanevi bir oyuncu ve lider olduğunu söyleyebilirim. Kariyerini sonlandırmadan önce onunla oynayabildiğim için çok mutluyum. Akıllı bir liderin yanında kendimi geliştireceğimi biliyorum. Beni nasıl kullanacağını iyi biliyor, onun liderliği altında kendimi rahat ve güvende hissediyorum.

Kariyerinde yeni bir bölüme geçerken kendine kişisel bir hedef belirledin mi?

Herkesin tahmin edebileceği üzere, bir gün Major’u kazanmak istiyorum ve yılın en iyi 20 oyuncusu sıralamasında iyi bir sıralamaya girmek istiyorum.

Yeni kadronuzla ilk kez 12 Nisan’da ESL Pro League’de sahneye çıkacaksınız. Türk takımı ex-Space Soldiers ile aynı gruptasınız. Onların durumu hakkında söyleyecek bir şeyin var mı?

Bildiğiniz üzere, XANTARES’in ayrılışıyla ex-Space Soldiers büyük bir ateş gücü kaybetti. XANTARES’in yerini alan imoRR, XANTARES kadar tecrübeli olmasa da sıkı bir çalışmayla onunla benzer seviyeye erişebilir. Onlarla henüz antrenman maçı yapmadığımızdan, yeni kadrolarıyla ne kadar çalıştılar, nasıl bir sinerjileri var bilmiyorum.

Grubunuzdaki diğer takımlar OpTic ve North. Bu hafta Leicester’da kazanma şansınız nedir?

Bence grup aşamasından çıkacağız. OpTic birkaç yeni oyuncuya sahip olsa da, North gibi hazır olacaklarını düşünüyorum. İyi olan kazansın!

Pro League’in LAN’a geçişiyle ilgili düşüncelerin neler?

LAN grupları yerine, uzun haftalar süren eski format birçok ekstra çalışma gerektiriyordu. Bence, her hafta online oynamak yerine hazırlıkla birlikte LAN’a gitmek çok daha iyi.

Vertigo burada kullanılmayacak olsa bile, yakın zamanda neredeyse tüm turnuvalarda Cache’in yerini alacak. Yeni harita hakkında ne düşünüyorsun, çalışmalara başladın mı?

Başlangıçta karışık bir harita fakat zamanla alışıyorsunuz. Takım olarak çoktan çalışmalara başladık.

Son olarak, takımla birlikte uzun dönem hedefleriniz hakkında tartıştınız mı? İlk 5 veya ilk 10’a girme gibi bir hedef koydunuz mu?

Tabii ki, ana hedefimiz ilk 5’e girmek ve Major’e katılmaya hak kazanmak.