Dünya çapında olay yaratan WESG turnuvasının Afrika ve Orta Doğu elemeleri sonuçlandı. Counter Strike: Global Offensive, Dota2, Heartstone ve Starcraft 2 oyunlarının her birinden 3’er takımın Çin’deki finallere katılım hakkı kazandığı bölgesel finallerde sonuçlar şu şekilde:

Counter Strike: Global Offensive

Grubundan namağlup çıkan Space Soldiers, bölgesel eleme finalinde rakibi Bravado’yu sadece 3 round kaybederek 2-0 yendi. Bravado’nun ikinci bitirdiği elemelerde ise bölgenin sonuncu CS:GO finalisti üçüncülük maçında rakibi Chosen Five’ı yenen temsilcimiz Dark Passage oldu.

Dota2

Dota2’de elemeleri harita kaybetmeden bitiren Aboshamalah elemelerden birinci çıktı. Dark Passage ise elemeleri finalde kaybederek ikinci bitirdi. Dota2’nin son finalisti Bravado Gaming takımı oldu.

Heartstone

Yedi maçlı seriden oynanan finallerde, Güney Afrika’lı Th3Jok3r 3-1 geriden gelerek temsilcimiz Sanver’i 4-3 yendi ve elemelerden birinci çıktı. Lord oynanan üçüncülük maçını kazanarak bölgenin hearthstone üçüncüsü olarak büyük finallere katılma hakkı kazandı.

Starcraft 2

Starcraft’ta işler pek beklediğimiz gibi gitmedi. Gruplarından çıkan iki temsilcimiz playoff’larda rakiplerine kaybederek üçüncülük maçı oynadılar. Maçı kazanan Zerghamdi elemeleri üçüncü bitirirken, bölge birincisi Drager’i finalde 4-0 yenen Stephano oldu.

Bu sonuçlarla Dubai’de düzenlenen Afrika & Orda Doğu bölgesel finalleri tamamlandı. WESG’nin bir sonraki bölgesel finali olan Avrupa & BDT finallerinin 6-9 Ekim’de Kiev’de yapılması bekleniyor.