WESG Elemeleri Afrika ve orta doğunun 4 bölgesi için oynandı. Her bölgeden ikişer takım 75.000$’lık çevrimdışı turnuvaya katılacak.

İki gün süren bölge-içi tek maçlık elemelerden bölgelerini temsil edecek takımlar belli oldu. Space Soldiers, HWA’yı zorlanmadan 2-0 geçtiği elemede ikinci tura yükseldi.

Azmican “asmo” Berberoğlu’nun takımı DarkPassage ise Gürcü takım Millennium’u 2-0 geçerek yarı finali geçerek ilk uluslararası çevrimdışı turnuvasına katılma hakkı kazandı. DarkPassage’in turnuvada iz bırakma şansı olsa da, Space Soldiers etkinliğin tartışmasız en iyi takımı görünmekle beraber, 1.500.000$’lık 24 takımlı WESG Global finalleri için favori takım gösteriliyor.

Dubai’deki çevrimdışı etkinlikte boş üç koltuk daha bulunuyor. Bravado’yu başka bir uluslararası etkinlikte görmek sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Güney Afrika’lı takım kadrosuna bLacKpoisoN’un da katılmasıyla iyi bir form tutturup Ekim’de düzenlenecek ESWC 2016’ya elemelerden katılmıştı.

 

Bravado’nun FlipSid3’a 2-0 yarı final galibiyeti ve carboN’un da Damage Control’e galibiyetiyle Güney ve Doğu Afrika bölgelerinin katılımcıları belli oldu.

Orta Doğu’da ise Swift ve c5 rakipleri Aimers Alive ve KotK’a karşı oyunu domine edip 2-0’la geçerek adlarını bölgesel elemelere yazdırdı.

Swift’in kadrosunda IEM Taipei 2016 ve bu yılın Asya Minor’u PGL KeSPA’ya katılan Khalid “KarriBob” Al-Junaibi, Mohammed “k1tkat” Al-Nuaimi ve Obaid “breAker” Al-Muhairi bulunuyor. Tecrübenin takıma etkisi kesin görülse de, iki etkinlikte de sadece bir harita kazanmış olmaları onları daha iyi takımlara karşı terletecek gibi duruyor.

Kuzey ve Batı Afrika’nın finalleri ise gayet zorlu geçti. Gece boyunca süren yarı-final ve finaller sonucunda iki Cezayir takımı FENNEC ve Viva Algeria takımları, Tunus’lu DREAM.RAR ve Tunus milli takımını yenerek bölgesel finallere katıldı.

FENNEC, Tunus Milli Takımı’na karşı ilk haritayı 16-14 yakın bir galibiyetle kapatırken ikinci haritayı 16-9 kazandı. Viva Algeria ise 1-1’e gelen seride son maçı 16-1 ezici üstünlükle kazandı.

Elemelerden geçen takımlar şu şekilde:

Space Soldiers Bravado c5 FENNEC
DarkPassage carboN Swift Viva Algeria

 

Büyük final ve üçüncülük maçlarının herhangi bir takımın turnuvayı bırakması ihtimaline karşı bugün oynanması bekleniyor. Dubai’deki çevrimdışı bölgesel finaller ise planlandığı gibi 26 – 28 Ağustos tarihlerinde oynanacak.