Uzun bir karşılaşma serisinin ardından WESG Final aşamasına geldi. Ancak maçlar daha başlamadan turnuvada sorunlar başlamış durumda.

Oyuncuların attığı tweetler ve paylaştıkları bilgiler doğrultusunda otelin aslında yaşanılabilir bir yer olmadığı anlaşılıyor.

“Hayatımda kaldığım en kötü otel. Ne yazık ki WESG’nin ilk ayarladığı (ve iyi olan) otel onlara son dakika konaklama yapılamayacağını iletmiş.”

“Dün sıcak suyu açtığında su kahverengi akıyordu ve şuan sıcak su akmıyor. Odalar temizlenmemiş tozluydu. Restoran yavaş ve kötüydü, üstüne otelde hiçbir şey yok.”

Scream’in paylaştığı video ise otelin durumunun kısa bir özeti.

https://twitter.com/nV_ScreaM_/status/973001167679598594

“WESG tarafından ayarlanan otel kabul edilebilir değil. Orada kalanlar için gerçekten üzgünüm ve herkese yeni ayarlamalar yapılmasını umuyorum. Hilton, Marriott yada Sheraton gibi ünlü otel zincirlerinde kalmanızı öneriyorum.

Aynı zamanda açıklık getirmek adına, organizatörler uçuşların karşılanması ve otel ayarlamalarının uzun zamandır başındaydı. Yazdığım oteller normalde etkinliklerde oyuncuların kaldıkları otellerdir. Arkasında onları destekleyecek bir organizasyon olmayıp otelde kalan takımlar için durum kötü.”

Space Soldiers kaptanı Engin “Maj3r” Küpelinin organizasyonla ilgili açıklamaları takımımızın ne durumda olduğunu özetliyor.

“Uçağımız 7 saat rötar yaptığı için 2 gece havaalanında kaldık ve daha sonra Şangay’a olan bağlantı uçuşumuzu kaçırıp 1 gece daha kaldık. Otele gelip tek hayalim duş alıp uyumaktı… Ama sular kahverengi, sıcak su yok, odalar temiz değil, en kötü otel gg, istanbula geri gitmeme izin verin.”

Hearthstone’da bizleri temsil eden Kaan “Fujitora” Çekli ile iletişime geçtikten sonra durmu birde onun ağzından dinledik. Kendisi ilk otelin odalarının ya iyi yada kötü olduğunu bizlere aktardı. Odalarda WIFI’yın olmaması büyük sorun yaratmaktaymış. Şuan için oyuncular farklı bir otele taşınmış bulunmakta.

WESG ise koyula ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmış bulunmakta.

“WESG oyuncularına,

500’den fazla oyuncuyu Çin’in güzel Haikou şehrine gelmesinin ardından oyuncuların kaldığı otelin kötü yaşam koşullarını bildirmekten üzünç duyuyoruz. Sorunlar çok ciddi ve sorunların çözümleri için önlemleri alıyoruz. Birkaç saat önce otele takımımızı, otel yetkilileriyle iletişimde tutmak ve bu sorunları belirlemek için yolladık. Çalışanlarımız tüm odaları şahsen inceledi ve oyuncuların sorunsuz kalmaları için ellerinden gelen en iyi eforu sarf etti. Şuanda otelin bakım ekibi hijyen koşullarını düzgün seviyeye çekmek için çalışmakta. İlk önceliğimiz bu sorunları çözmeye dayalı olmuştur.

Bunları çözerken, zamanında çözülememiş sorunlar için yeni olasılıkları değerlendirmekteyiz. Birden fazla değişken bu sorunların çözümünde rol oynamakta ve bundan dolayı oyuncuların sabırlarına teşekkür ediyoruz. Yaşam koşullarının durumu nedeniyle içtenlikle özür diliyoruz ve ekibimizin sorunları çözmek için son sürat çalıştığını sizlere aktarmak istiyoruz.

Ciddi oda problemleri yaşayan bazı oyuncular için yeni bir otel ayarlandı. Kalan oyuncular için en kısa zamanda ayarlanacak. Kötü yaşam koşullarından dolayı içtenlikle özür diliyoruz.”