The International 2016’nın şampiyonları Wings Gaming Valve’ın Pro Takım Kadroları veritabanına göre tüm Dota 2 kadrosunu dağıttı.

Ağustos 2015’te kurulan ekip 2015-2016 sezonunda girdikleri turnuvalarda TI6 ya kadar yükselen bir galibiyet serisi oluşturdular. Manilla Major’da 13.oldukları turnuvadan sonra TI6 Çin Elemelerinde ve The Summit 5’te birinci olan ekip son olarak da Dota’daki en büyük çaplı turnuva olan The International 2016’da şampiyon oldular.

Wings ekibi şu anda Çin’de gerçekleşen takımları elden çıkartma trendinin son üyesi. Vici Gaming, LGD-Gaming, EHOME, CDEC Gaming, Invictus gaming gibi isimler de Wings ekibinden önce takımlarındaki bir çok oyuncuyu takımlarından çıkardı. Bunun yanısıra zamanında TI4 şampiyonu olmuş olan Newbee ekibi de 29 Ağustos’ta tüm kadrosunu dağıtmıştı.

Valve’ın yeni getirdiği sistemle beraber elden çıkarılan oyuncuların hala başka bir takımda boy gösterme şansı var. Kadro kilidi adı verilen bu sistemde eğer oyuncu 4 Eylül tarihine kadar takımından ayrılmış ya da çıkarılmışsa, çıkarılan oyuncu 18 Eylül tarihine kadar herhangi bir takımla anlaşma yapabiliyor.

Bakalım Wings ekibinin ya da diğer Çinli ekiplerin oyuncuları bu yola başvuracaklar mı yoksa eSpor’a ara mı verecekler… Bunu zaman gösterecek.