Yahoo Esports ve ESL, Yahoo’nun tüm imkanlarını kullanarak esporu yaymak amacıyla, güçlerini birleştiriyor. Yahoo ile iki yıllığına yapılan ortaklıkta, ESL tarafından özel olarak düzenlenecek olan yeni turnuvaların yayın ve dağıtım hakkı yalnızca Yahoo’ya ait olacak.

Yahoo, ESL tarafından gerçekleştirilen büyük etkinliklerin ayrıntıları üzerine odaklanacak.

Yahoo Video ve Esporlar bölümünün başkan yardımcısı olarak görev alan Zachary John, yaptığı açıklamada “Yahoo Esports takımımız, ESL ile ortaklığımız sebebiyle oldukça heyecanlı. ESL tarafından gerçekleştirilen büyük espor etkinliklerini daha kapsamlı bir şekilde sunma şansının yanı sıra, yeni turnuva formatları ve etkinlikler de gelecek. Eminim tüm bunlar hem espor hayranlarını hem de reklamverenleri heyecanlandırıyordur.” dedi. Yahoo, yeni etkinliklerin yanı sıra, ESL tarafından gerçekleştirilen, ESL One ve IEM gibi, büyük etkinliklerin ayrıntılı takibini gerçekleştirecek ve izleyicilere ulaştıracak. Ayrıca ESL tarafından düzenlenen turnuvaların canlı yayınlarını da gerçekleştirecek.

Reklam verenlere ise “içeriğe entegre edilmiş sponsorluk fırsatları” adı altında, kendi isimlerini espor alanında ve yeni turnuvalarda duyurma fırsatı sunuluyor. ESL’in satış departmanı sorumlularından Nik Adams’a göre, bu ortaklıkta asıl amaç “En kaliteli yayınları daha geniş kitlelere ulaştırmak” olarak belirlenmiş.

Yahoo yakın zamanda esporlar ile ilgili bir çok editöryel yazı ve büyük turnuva etkinliklerinden videoları barındıran içerikler yayınlamıştı. ESL ile olan anlaşmaları, yalnızca özel içerik üzerine yoğunlaşacağına dair bir şey söylemiyor. Bu iki firma arasında bir sorun oluşturabilir mi? Espor camiasının büyük çoğunluğu, yayınlar için tercih ettiği platform olarak Twitch‘i seçmiş durumda. Eğer Yahoo bu kullanıcılara özel ve yeni bir şeyler sunmazsa (duyuruda bahsedilen “yeni turnuva formatları” gibi) zorluk yaşayabilir. Twitch üzerindeki izleyici kitlesi yeni bir platforma geçmek konusunda isteksiz davranabilir.