Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki dostlarımızdan yakın zamanda bir mail aldık. Uzun süredir Dijital Sporlar bünyesindeki gelişim ekiplerinde yer alan iki isim, peşine taktığı yeni maceraperest oyuncularla jilet gibi bir hikayeye yelken açtılar. Onları daima destekleyeceğimizin de altını çizmek isteriz. Bize gelen içeriği sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız! “Raj bi DOGDOK!”

2013 yılından bu yana faaliyetlerini Tolga Öztürk başkanlığında ve Furkan Bice yardımcılığında “Yıldız Teknik Espor Topluluğu” ismiyle sürdürmekte olan ve 2015 Haziran itibarı ile “Dijital Oyun Geliştirme ve Dijital Oyunculuk Kulübü” (DOGDOK) ismi ile resmen kurulan kulübümüz, geçtiğimiz yıllarda onlarca etkinlik gerçekleştirmiştir. Bunların başında online veya offline League of Legends ve Dota 2 turnuvaları gelmektedir. Moba türü dışında, okul içinde Counter Strike Global Offensive turnuvaları gerçekleştirmiş olmakla birlikte, başlıca FPS ve diğer oyun türlerinde de taleplere yönelik turnuvalar gerçekleştirilmektedir.

Kulübümüz oyun severleri sadece turnuva olarak değil, yaptığımız onlarca “LAN Parti” ile topluluk bünyesinde bulunan/bulunmayan, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olsun veya olmasın bütün oyun severleri bir araya getirmiştir. Bu oyun gecelerini ayda en az bir kez gerçekleştirmekle birlikte, bu gecelerde ekipman ödüllü mini turnuvalar da gerçekleştirmekteyiz.

Espor topluluğu olarak bugüne kadar 4 tane üniversiteler arası League of Legends turnuvasına katılmış olup 1 tane final ve 2 tane çeyrek finale kalma başarısı göstermiştir. Profesyonel olmasa da League of Legends kız takımı kurulup turnuvalara katılmaları sağlanıp teşvik edilmiştir. Ayrıca League of Legends Karadeniz Bölge elemelerinde ilk 3’e girmeyi başaran “ascendart”  takımının oyuncuları da kulübümüz sayesinde tanışıp bir araya gelmiştir. Ayrıca 2015 Nisan ayındaki yıldızCON’da, topluluğumuz gelen misafiler için MSI sponsorluğunda HearthStone ve 1v1 LeagueofLegends turnuvası da düzenlemiştir.

 

Kulübümüzün resmiyet kazanmasıyla birlikte “Dijital Oyun Geliştirme ve Dijital Oyunculuk Kulübü” ismi ile Eylül 2015’te faaliyete geçmiştir. Kulübün 2015-2016 eğitim öğretim yılı misyonu espor kategorisindeki oyunların kitlelerini kaliteli turnuvalarla buluşturmak ve oyun geliştirme alanında yetkin bireyler yetiştirmektir.

Espor alanında yaptığımız ve yapacağımız etkinlikler:

-League of Legends ligi

-Dota2 turnuvası

-Counter Strike Global Offensive turnuvası

-HeathStone turnuvası

-HeroesoftheStorm turnuvaları gibi etkinlikler başı çekmekle birlikte, Age of Empires HD, Half Life gibi ‘oldie’ oyun turnuvaları da gerçekleştirmekteyiz.

 

Kulüp içerisinde bu oyun türlerinden her birisi için 3 adet sorumlu kişi olmakla birlikte, bu kişilerin turnuva takibinden, ödüllere, hakemlikten, oyun yeniliklerini topluluğa duyurmaya kadar pekçok görevi bulunmaktadır.

 

Kulübümüzün resmi Facebook grubundan istediğiniz bilgiyi alabileceğiniz gibi sayfamızdan da gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Fb Grup: https: www.facebook.com/groups/YtuEspor
Fb Sayfa: https://www.facebook.com/ytudogdok