AORUS Leage’de elemeler tamamlandı! Önce elemeler nasıl geçti bir bakalım.

Toplamda 160 takım sınırlı olan AORUS League’e ilgi beklenilenden büyüktü. Toplamda 262 ikili takımın kayıt olduğu ligde karşılaşmalar heyecanlı geçti.

  1. Hafta A Grubu

Birinci hafta ilk katılan 80 takım karşılaşmalarına çıktı. A grubu diğer gruplara göre daha sakin geçse de bu durum B grubunda değişti. Oyun içinde alınan öldürmelere bakıldığında A Grubunda We Make the Future, TeamTokio ve Unsatisfied E-Spor kendi gruplarında yüksek değerlerle önümüze çıkmakta. Ancak bu yüksek öldürme oranları onlara ek puan kazandırmasından fazla etki etmemiş görünüyor. Haritalarda aldıkları genel düşük puanlarla daha alt sıralarda kendi gruplarından çıkmayı başardılar. Bu kısımda Oyun Hizmetleri Akademi ve Oyun Hizmetleri takımları kendilerini biraz daha iyi pozisyonda bırakarak genel puanlarını arttırmayı seçerek en başta tamamlamayı başarmışlar.

  1. Hafta B Grubu

B grubunda ise daha çekişmeli maçlarla karşılaştık. INVICTUM PHOENIX özellikle 2 maçta aldığı yüksek öldürme oranıyla ve ortalama sırasıyla kendini diğer katılımcılardan çok yukarıya çıkarttı. Takım oyunlarını daha önde tutan ve maçlarda yüksek sıralarda Ice eSports Club ile HELLOMAMA ise INVICTUM PHOENIX’den sonra yüksek sırada tamamlamayı başardılar. ICE eSports Club’ın ilk iki haritadaki yüksek sıraları ve ikinci haritada aldıkları yüksek öldürme sayısıyla genel sıralamada neredeyse aynı performansı gösteren takımların bir adım önüne geçtiler. HELLOMAMA ise ilk oyunda ve son oyunda sabit bir performans göstererek üst sırada tamamlamayı başardı. Diğer göze çarpan takımlar ise ilk haritada yüksek öldürme oranına sahip olan Team Ready, GPU GAMING ve Young Stars TOA2. İlk maçtaki performanslarını koruyamamalarına rağmen genelde yüksek sıralamalarıyla kendi gruplarından çıkanlar arasında ortalarda bulunmakta.

  1. Hafta A Grubu

İkinci hafta turnuvanın öldürme rekorunun ve genel puan rekorunun kırılmasına şahit oldu. A grubunda Attack On Pandas 3 toplamda 65 öldürme puanıyla ilk maçtan rekor kırdı. İlk maçı 3. Olarak bitirmesine rağmen 2. Maçta birincilik ve ortalama bir öldürme oranıyla kendi grubundan birincilikle çıktı. Deep Creed E-Sports ise ilk maçlarda istediği performansı gerçekleştiremese de üçüncü maçta birincilik ve 55 öldürme puanıyla kendi grubunu ikinci olarak tamamlıyor. Thinking ise ilk 2 maçta aynı performansı göstererek sıralamada yüksekte bitirerek genel puanlarını yukarı çekmeyi başardı. TeamOF ise ilk maçtaki performansını koruyamasa da 4. Olarak kendi grubundan çıkmayı başardı.

  1. Hafta B Grubu

İkinci haftanın B grubunda NOT FAIR II tüm maçlarda ilk 4 arasında tamamlayarak ve ilk maçlarında 65 öldürme alarak genel toplamda 491 puan ile turnuvanın puan rekorunu kırmayı başardı. Team RedStain ise ilk 2 maçta yüksek sıralara gelerek öldürme puanlarında düşük olmasına rağmen kendisini gruptan 2. olarak çıkartmayı başarıyor. PERONİT ise ikinci maçtaki yüksek öldürme oranı ve birinciliğiyle yüksek kendisini çok güzel bir pozisyona oturtuyor. Üçüncü maçlarında şansları fazla iyi gitmese de kendi grubundan 3. olarak çıkıyor. HALL OF FOX ise 65 öldürme puanında NOT FAIR II ile öldürme rekorunu elinde tutuyor.

13 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek finalde bakalım rekorlar kırılabilecek mi? Bu heyacana katılmak için bizleri takip etmeyi unutmayın.