PlayerUnknown’s Battlegrounds bu yıl içerisinde Çin’de resmi olarak yayınlanacak. Yayıncı firma Tencent ise, polis ile birlikte çalışıp, oyun için hile geliştiren kişilerin yakalanması için çalışıyor.

Tencent polis ile birlikte çalışıp, 30 farklı dosya dahilinde, yaklaşık 120 kişinin yakalanmasını sağladı. Yakalanan kişilerin suçları arasında oyun içinde hile yapmaya yarayan programları geliştirmek, satışını yapmak ve diğer insanlara reklamını yapmak bulunuyor. Bu programlar sayesinde, duvarların arkasından ya da gökyüzünden haritayı görebilmek ve düşmana otomatik olarak hedef alabilmek gibi normalde oyun içerisinde gerçekleştirilemeyen hareketleri yapmak mümkün.

Yakalananlardan bazıları oyundaki leaderboards kısmını, hile programlarının reklamı için kullanmakla suçlanıyor. Reklamlardan birisi oyunculara “Kontrollü olmalarını ve oyun başına 15 kişiden fazlasını öldürmemelerini” söylüyor. Daha önce yakalanıp ceza alan oyuncuları unutmayıp, yakalanmamak için bu taktiği uygulamaları öneriliyor.

Mart ayında Erken Erişim ile çıkış yapan PUBG, aynı anda 3 milyon oyuncuyu barındıran büyük bir oyun haline geldi. Fakat hile oyun içerisinde çok büyük bir problem. Oyunun Erken Erişim olarak çıktığı günden beri 1.5 milyon hilecinin oyundan uzaklaştırıldığı biliniyor.

Space Soldiers ELEAGUE Major Boston’da!