Space Soldiers’ın Yedek oyuncusu Çağatay “Despe” Sedef, ESL platformundan yasaklandı.

Bu sabah Türk CS:GO topluluğunu sarsan bir haber ESL tarafından gönderildi. Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olan Space Soldiers’ın yedek oyuncusu Çağatay “Despe” Sedef ESL platformundan “hile” nedeniyle 2 yıl boyunca yasaklandı. İki taraftan bir açıklama şuan için gelmese de ESL kuralları kapsamında Despe’yi 2 yıl boyunca ESL adı altındaki etkinliklerde göremeyeceğiz.

Güncelleme1: Space Soldiers takımı konu hakkında aşağıdaki açıklamayı yapmış bulunmakta.

“DUYURU | Oyuncumuz Çağatay “DESPE” Sedef’in ESL’deki “sözde kural ihlali” ile ilgili kurum ile iletişime geçilmiş olup yapılan hatanın düzeltilmesi, kulübümüz ve oyuncumuz adına oluşturulan mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımlar atılmıstır. Oluşan problemin tarafımızla bir ilgisi olmadığını tekrar belirtir, en kısa surede çözüme kavuşması için çalışıldığını bilmenizi isteriz.

ANNOUNCEMENT | We are in touch with the ESL about the false accusation towards our club and our player Çağatay “DESPE” Sedef, who allegedly violated ESL rules. Our player has been falsely accused and this issue will be solved as soon as possible.”

Gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşıyor olacağız.