Valve‘ın düzenlediği Dota 2 Manila Major turnuvasının eleme maçlarında, Signature.Trust favori isimlerden birisi olarak kabul ediliyordu. Fakat Mongolz karşısında aldıkları yenilgi ve Tnc Gaming ile berabere kalmaları, Taylandlı takımın Manila‘da mücadele etme şansını ortadan kaldırdı. Şimdi ise Dota toplulukları tarafından ağır bir tepki ateşi altındalar.

Turnuvadan elenmelerinin ardından ortaya çıkan bilgiler, Taylandlı ekibin bazı üyelerinin maç yayınını izlediğini ortaya çıkardı. Mongolz’a karşı verdikleri mücadele sırasında, oyuncular maçın yayınını izleyerek, rakipleri karşısında haksız bir avantaj elde etmişler.  Reddit kullanıcısı Wkwky tarafından sunulan deliller, Signature.Trust takımının kendi Facebook sayfasında yayınladığı (ve geç de olsa yayından kaldırılmış olan) videodan alınan görüntüleri içeriyor.

Maç sırasında çekilen videoda, takımın bir oyuncusunun alt-tab yaparak oyunu küçülttüğü ve maçın Twitch üzerindeki yayınına göz attığı görülüyor. Her ne kadar yayın 4 dakika gecikmeli veriliyor olsa da, hala değerli bilgiler içeriyor. Rakip takımın ward koyduğu noktalar, Roshan‘ın ne kadar süresi kaldığı ve genel olarak takımlar hakkındaki bilgileri görmek ve bunlar üzerinden ciddi bir avantaj elde etmek mümkün.

signature trust dota 2

Wkwky, aynı videonun içerisinde, başka bir oyuncunun daha yayını izlediğini gösteriyor. Yayın-hilesi adı verilen bu durum, eSpor sektöründe ciddi tepkiler alan bir olay ve daha önce bu gibi sportmenlik dışı davranışları yaparken yakalanan takımların turnuvalardan men edildiği biliniyor. Fakat elemelerin resmi kural kitabında yayın-hilesi yapmak konusunda herhangi bir kural olmadığını da belirtmek gerekiyor. Yine de maddelerden birisi olan “Oyunun işleyişini etkileyecek programlar kullanmak – Hükmen Mağlubiyet” altında değerlendirilmesi mümkün.

Zaten turnuvalardan elenmiş olan takım, ilerideki turnuvalara katılma hakkını da kaybedebilir. Fakat şimdiye kadar Valve tarafından, bu konu hakkında, herhangi bir açıklama yapılmış değil.

16 takımdan oluşan Manila Major Güney Doğu Asya elemelerinde ise, geriye yalnızca 4 takım kalmış durumda. Bu takımlar Tnc Gaming, Mineski, Execration ve Taring. Takımlar birbirleriyle ikili eleme usulü karşılaşacak ve kazanan Valve’ın büyük turnuvasında slot elde edecek.