ELEAGUE yaptığı açıklamada önümüzdeki sezonun ELEAGUE PREMIER olarak adlandırılacağını ve ödül havuzunun 1 milyon dolar olacağını belirtti.

ELEAGUE’i şampiyon olarak tamamlayan ekip kasasına 500 bin dolarlık ödülü koyacak. Bu da ödülün geçtiğimiz dönemlerde Virtus.pro ve OpTic‘in kazandığı ödüllerden 100 bin dolar daha fazla olacağı anlamına geliyor.

1 Eylül tarihinde TBS tarafından turnuvanın bir saatlik ön gösterimi yayınlanacak. Bu ön gösterimde, turnuvaya katılan takımlara dair yorumlar, takım ve oyuncu analizleri yer alacak. 16 takımın yer alacağı turnuva 4 GSL gruba bölünecek, daha sonrasında bu 4 gruptan 8 takım tekli eliminasyon sistemiyle oynanacak olan play-off’larda oynamaya hak kazanacak.

Turnuva 8 eylül de Grup A’nın ilk maçıyla başlayacak. Grup A’da yer alan takımlar ise şöyle, FaZe, Natus Vincere, G2 ve son olarak elemelerden gelecek bir takım. Turnuvaların grup aşamaları 30 Eylül’de bitecek ve play-off’lar 10-13 ekim tarihlerinde oynanacak.

ELEAGUE GM’i ve aynı zamanda Turner Sports’un eş başkanı olan Christina Alejandre yaptığı açıklamada, “Bu konu hakkında daha fazla heyecanlı olamazdık. Counter-Strike’ın elit takım ve oyuncularını önümüzdeki turnuva için rekabete hazırlıyoruz. Turnuvayı canlı olarak olabildiğince platformda yayınlamak temel amacımız, bütün kitlemize hitap etmeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Turnuva için 12 takımın yeri şu an için garanti durumda. Kalan takımlar ise internet üzerinden yapılacak olan elemeler üzerinden belirlenecek. Gelecek takımların Amerika ve Avrupa elemelerinden turnuvaya dahil olması bekleniyor.

Riot Games’in Yayın Projesi Önemli Ölçüde Gecikti