Bildiğiniz üzere bu hafta CS:GO‘nun haftasıydı. ESL One ile birlikte dünyanın en iyi takımları Almanya Köln‘de boy gösteriyordu. Aksiyonun bol, heyecanın hat safhada olduğu, üstüne de izleyenleri çıldırtan dakikalar yaşadık. Üstüne bir de bol bol kutu düşürdük. Düşüremeyenler, ekibimizin çoğu sizlerle aynı duyguyu yaşıyor. Lafı fazla uzatmadan ESL One Cologne Çeyrek Final mücadelelerine bir göz atalım.

Natus Vincere vs. Team ENVYUS

Skorlar: Inferno: 13 – 16 , Mirage : 10 – 16

Sırasıyla harita veto hakları:  Overpass, Cache

Seçilen haritalar: Inferno, Mirage, Dust II (Gerektiği takdirde.)

dijital sporlar - navi vs enyvus

Harita 1/3: Natus Vincere (CT/T) vs. Team ENVYUS (T/CT)

Harita: Inferno

TakımCTTToplam
 Na’Vi8513
TCT
 EnVyUs7916

 

Natus Vincere Takımı Skor Tablosu

Zeus: 23 Öldürme / 3 Asist / 15 Ölüm
seized: 23 Öldürme / 6 Asist / 19 Ölüm
Flamine: 20 Öldürme / 4 Asist / 18 Ölüm
GuardiaN: 19 Öldürme / 2 Asist / 21 Ölüm
Edward:
13 Öldürme / 1 Asist / 17 Ölüm

Team ENVYUS Takımı Skor Tablosu

apEX: 26 Öldürme / 2 Asist / 20 Ölüm
kennyS:
21 Öldürme / 0 Asist / 20 Ölüm
NBK:
18 Öldürme / 3 Asist / 19 Ölüm
Happy:
15 Öldürme / 3 Asist / 19 Ölüm
kioShiMa: 
10 Öldürme / 6 Asist / 20 Ölüm

Analiz: Geçmiş maçlara baktığımızda Na’Vi ekibi rakibi nV karşısında sürekli olarak mağlubiyet alarak kötü bir tablo çizmiş. Aynı zamanda yaptığı son karşılaşmalarda da inişli çıkışlı bir performans sergileyen takımda açıkçası işler oldukça zordu. Rakibi Team ENVYUS geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu oyuncu takasından sonra performansından ödün vermemiş aksine çok daha iyi performans grafiği çizmişti. Fransa’nın en iyi oyuncularından olan kennyS ve apEX ile sözleşme imzalayan takım çıktığı ilk LAN turnuvada şampiyonluk yaşamıştı.

Harita veto anı geldiğinde ilk harita veto hakkı nV ekibindeydi. Takım riske girmeyerek zorlu bir harita olan Overpass’ı veto etti. Sıra Na’Vi’ye geldiğinde ise Na’Vi takım oyununun çok iyi olmadığı Cache haritasını veto etti. Harita seçim hakkı nV takımına geldiğinde Inferno haritasını seçildi. Na’Vi ise Mirage haritasını seçerek şansını denemek istedi. Eğer gerekirse oynanacak olan harita rastgele seçildi ve bu harita Dust II haritası oldu.

Inferno haritasıyla başlayan ilk oyun Na’Vi için çok iyi gidiyordu. Bir ara üst üste roundlar almaya başlayan Na’Vi bu istikrarını daha fazla sürdüremedi. CT tarafının ağırlığı olduğu bilinen haritada Na’Vi takımı rakibine karşı üst üste hatalar yapıyor ve daha çok round veriyordu. İlk yarı bittiğinde 8-7 önde olan Na’Vi skoru hiçte beğenmediğinden eminim. T tarafına geçen Na’Vi rakibine çok fazla üstünlük hakkı vermemeye çalıştı nitekim bunu belli zamanlarda başardı. Fakat rakibi nV tecrübeli ve kaliteli oyunculara sahip olduğunu gösterdi ve 9 round alarak skorunu 16’ya getirerek kazandı. Na’Vi ise sadece 5 round alarak 13 skor alabildi.

Harita 2/3: Team ENVYUS (CT/T) vs. Natus Vincere (T/CT)

Harita: Mirage

TakımCTTToplam
 EnVyUs7916
TCT
 Na’Vi8216

 

Natus Vincere Takımı Skor Tablosu

Edward: 22 Öldürme / 3 Asist / 21 Ölüm
GuardiaN: 16 Öldürme / 3 Asist / 20 Ölüm
Zeus: 15 Öldürme / 3 Asist / 19 Ölüm
Flamine: 13 Öldürme / 4 Asist / 25 Ölüm
seized: 12 Öldürme / 0 Asist / 19 Ölüm

Team ENVYUS Takımı Skor Tablosu

kioShiMa:  25 Öldürme / 5 Asist / 18 Ölüm
Happy: 20 Öldürme / 3 Asist / 15 Ölüm
kennyS: 19 Öldürme / 3 Asist / 15 Ölüm
NBK: 20 Öldürme / 4 Asist / 13 Ölüm
apEX: 20 Öldürme / 2 Asist / 17 Ölüm

Analiz: Oyunun 2. haritası olan Mirage yine Inferno gibi bir senaryoya şahit oldu. Na’Vi’nin üstünlüğüyle başlayan harita, Zeus ve Edward‘ın güzel oyunuyla daha da keyifli hale geliyordu. Uzun süre boyunca üstünlüğü elinde tutmaya çalışan Na’Vi kontrolünü zaman zaman kaybetse de T tarafında iyi bir kontrol sağlayarak ilk yarıyı 8-7 önde kapatmıştı. Fakat Inferno haritasında olan senaryo burada da devam etti. ENYVUS takımı T tarafında üst üste gelen güzel oyunla farkı çok açtı ve rakibine sadece 2 round veren Fransız takım 9 round kazanarak maçı 16-10 galip geldi ve üst tura çıktı.