Faze Clan, ESL One New York’taki büyük finali 3-0 kazanarak 125 bin Dolar’lık büyük ödülün sahibi oldu.

ESL One New York 2017 finalinde Faze Clan ile Team Liquid karşı karşıya geldi. Faze Clan 3-0’lık temiz bir galibiyetle 125 bin dolarlık büyük ödülü kazandı. İkinci olan Amerikan Ekibi Team Liquid ise 50 bin dolarlık ikincilik ödülüyle yetindi.

  • de_inferno 16:3 (15:0, 1:3)

Ev sahibi statüsündeki Team Liquid için korkunç bir maç başlangıcı oldu demek yanlış olmaz. Terörist tarafında maça başlayan Team Liquid, bir tek el almayı bile başaramazken herhangi bir geri dönüş şansını da kaybetmiş oldu.

Takımların değişmesinin ardından, pistol elini kazanan Team Liquid, bu seriyi 2 elle taçlandırdı. Fakat Faze’in eco’dan çıktığı ilki kazanmasıyla ilk oyunun skoru belli oldu 16:3. Tüm Liquid takımı beklentilerin çok altında performans sergilerken. Faze adına NiKo 2.7 K:D oranıyla yıldızlaşan isim oldu.

  • de_overpass 16:14 (11-4, 5:10)

Kötü bir yenilginin ardından, Team Liquid ikinci oyuna iyi başladı be pistol turunu kazandı. Pistol turunu kovalayan 2 eli de kazanarak 3-0 la haritaya başlayan Liquid, bu serisini sürdüremedi. Faze’in eko elinden çıktıktan sonra yakaladığı seriyi durduramayan Liquid, kalan ellerde sadece 1 kez kazanabilirken, devreye 11:4 geride girdi.

İkinci yarı oyunun terörist tarafında çok daha iyi hareket eden Liquid, oyuna ortak olmaya çok yaklaştı. Pistol turunu kaybetmelerine karşın force buy ile rakiplerini durdurmayı başaran Amerikan temsilcisi, oyunu yakalamaya çok yaklaşssa da, Faze’in ilk yarıdaki avantajı devreye girdi ve oyun 16:14 Faze Clan lehine sonuçlandı, böylece skor 2-0‘a gelmiş oldu.

  • de_mirage 16:4(11:4, 5:0)

Şampiyonluk oyunu Faze Clan’ın CT tarafında oynamasıyla başladı. Avrupa karması pistol round’u ve peşinden 2 el daha kazanarak 3-0 la oyuna başladı. Daha sonra Liquid 2 el kazansa da, Faze toparlanmayı başararak devreye 11:4 önde girdi.

İkinci yarıda işi rölantiye almayan Faze, önce pistol round’unu kazandı. Daha sonra peş peşe 4 el daha kazanarak maçı ve oyunu bitirdi. 16:4. Bütün oyun boyunca Faze Clan adına olağanüstü bir performans sergileyen Nikola “NiKo” Kovacs takımının bu dominasyonunda önemli rol oynadı. Tüm Faze takımı üyeleri, Liquid takım üyelerine istatistiki anlamda üstünlük kurarken, Liquid final maçında beklentilerin çok uzağında kaldı.

Despe ESL’den Banlandı