DreamHack Masters Malmö’den önce, Vincent “Happy” Schopenhauer, EnVyUs’ın İsveç’teki turnuvaya hazırlık sürecini anlattı.

EnVyUs, aldığı güzel çevrimiçi sonuçlar, ESG Mykonos, ESL One New York ve ELEAGUE Premier’e katılarak, Malmö’ye moralli bir şekilde gidiyor.

Şubat ayında kadro değişikliğine giden Fransız takım, yaz arasından önce DreamHack Atlanta’yı kazanarak, yeni kadrosuyla ilk galibiyetini almış oldu. PGL Krakow Major ana elemelerindeki koltuğundan olan Fransız takıma, bu galibiyet moral oldu.

Bu röportajda Vincent “Happy” Schopenhauer, EnVyUs’ın güncel formundan, European Minor sonrası takımdaki değişikliklerden ve DreamHack’te olan değişikliklerden bahsetti.

  • Takımınız yakın zamanda ESG Mykonos, ESL One New York ve Eleague Premier’e katılmaya hak kazandı. Bu başarıyı takımınız için bir dönüm noktası olarak görüyor musunuz? Oyununuzu geliştirmeye başladınız mı?

Ben çok hırslı biriyim ve bu hafta kendi seviyemizin zirvesinde oyunlar sergiledik. Takım olarak oynadık ve herkes maçın her anında, neyi kazanmamız gerektiğini biliyordu. Bunu görmek gerçekten çok güzel, çünkü daha çok çalışırsak daha başarılı olabileceğimizi hissettirdi bana. Yine de, yeterince sağlam olmadığımızı gördüm. En azından gelecek haftalarda, kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum.

  • Bu başarının formulü nedir? Yeni bir yaklaşım mı sergiliyorsunuz, yoksa diğer takımlardan daha çok mu çalışıyorsunuz?

Gerçekten çok çalışıyoruz. Bunu bir Çevrimiçi Eğitim Programı olarak görebilirsiniz. Günde 8-10 saat oynuyoruz, çok strateji ve taktik deniyoruz, oyun hakkında konuşuyoruz. Bunları yapmamız gerekiyor çünkü tatilden yeni geri geldik ve oyunumuzu geliştirmemiz ve güncellememiz gerekiyordu.

  • Malmö’de oynayacağınız ilk maç G2’ya karşı olacak ve geçtiğimiz aylarda onlarla birden çok kez karşılaştınız. ESL One New York elemelerinde onları yenmiş olmanız, sizi önünüzdeki maç için güvende hissettiriyor mu?

Onlarla oynadığımız zaman, en iyi G2 kadrosu ile karşı karşıya olmadığımızı biliyordum. Bana göre, iki takım da çok hata yaptılar, sadece biz maçı sonlandırmak konusunda daha iyiydik. Yine de, bu galibiyet bizim için çok önemliydi. G2 bizi uzun sure boyunca yendi ve ezeli rakibinizden öcünüzü almak, gerçekten iyi hissettiriyor. Daha önce G2’yu yendik, yine yenebileceğimize inanıyorum.

  • DreamHack’in yapmış olduğu değişikliğe göre, koçlar “Freeze Time”’da konuşabilecekler. Bu değişiklik sizin oyun planınıza etki ediyor mu?

Eğer doğru uygulanırsa, bize çok yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Koç ve benim aramda güzel bir sinerji var ve takım da bunu hissedebiliyor. DreamHack’in yapmış olduğu bu değişikliğe saygı duyuyorum. Bu değişiklikle birlikte, iyi koça sahip olan takımların büyük bir avantaj elde edeceğini düşünüyorum.

  • En son oynadığınız Minor sonrasında, Major için olan elemelere katılamadınız. Takım buna nasıl bir tepki verdi? Bu sonuç sizi şaşırttı mı?

Bizim için şok edici bir sonuçtu ama sonucunda bize zararından çok faydası dokundu. Birçok şeyi değiştirdik, oyunumuzu bir üst seviyeye taşıdık ve takımın dışındaki oyuncuların fikirlerini aldık. Major elemelerine katılamamak bizim için bir utanç oldu ama zamanda geriye gidemiyoruz. Elimizden gelen tek şey hatalarımızı düzelterek, geleceğe odaklanmak.

  • Yaz arasından önce, DreamHack Atlantayı kazandınız. Bu başarı, takım için ne kadar önemliydi? Üzerinizden baskıyı almaya yardımcı oldu mu?

İhtiyacımız olan bir galibiyetti. En iyi oyunumuzu oynamadık orda, yine de kazandık ve bu başarı takımdaki herkese moral oldu. Şimdi önceki maçlarımızı inceleyip, hangi stratejilerin başarılı olduğunu ve neleri geliştirmemiz gerektiğine odaklanıyoruz. Güzel bir ivme yakaladık ve her başarı, bizim daha ileri gitmemize yardımcı olacak.

  • Takımınız DreamHack Malmö’ye nasıl hazırlandı? Sadece çevrimiçi pratikler mi yaptınız yoksa bir hazırlık süreci geçirdiniz mi? Daha çok hangi özelliklerinize konsantre oldunuz?

Çok oynayıp, oyunlarımız hakkında çok konuştuk ve bazı özelliklerimizi güncelledik. Elimizden geldiğince çalışıp, harita havuzumuzu genişlettik ve her rakiple dişe diş mücadele edebilecek konuma geldik. Bundan sonra, çalıştıklarımızı uygulamaya çalışacağız ve rakiplerimizden daha az hata yapmaya çalışacağız. Nasıl kazanmamız gerektiğiniz biliyoruz, her şeyimizi ortaya koyup kazanmak için çalışacağız.

  • Bu turnuvadaki hedefiniz nedir?

Her zaman söylediğim gibi, ilk amacımız grup etabından çıkmak. Ondan sonrası bizim için bonus olacaktır. Kimse bizden daha ileri gitmemizi beklemiyor ve bu sayede üzerimizde fazla baskı hissetmiyoruz.

  • Yaz transfer döneminde KioShima takımsız kaldı. Bu durum hakkında ne düşünüyorsun? Tekrardan birlikte çalışmayı düşünür müsün?

Gerçekten çok garip bir durum. Yine de, Kioshima’nın kötü bir durumda kaldığı ilk olay bu değil. Kioshima’nın yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum ve onun duygularını paylaşıyorum. Onunla kişisel bir problemim yok. Sezon sonu için ona şans diliyorum.

Space Soldiers, Vize Sorunları Nedeniyle DreamHack Montreal’e Gidemiyor