Space Soldiers’ın genel koordinatörü Ahmed Çaylı, theScore esports’a yaptığı açıklamada, Space Soldiers’ın DreamHack Montreal 2017 vize sebebiyle gidemeyeceğini belirtti.

Çaylı, email’de olayı şöyle açıkladı; “Bildiğiniz gibi, Türkiye, Avrupa Birliği’nin bir parçası değil. Avrupa, Amerika, İngiltere…neredeyse her yer, Türk vatandaşlarına vize sorduğu için bunlara başvurmamız gerekiyor. Ortalama vize başvurusu iki hafta sürüyor. Eleme maçları ile ana etkinlik arasında en azından bir aylık bir süre olmadığında sürekli sıkıntı yaşamamızın sebebi bu. Bununla beraber, DreamHack Montreal zamanında Türkiye’de ulusal bir bayram var. Vize büroları çalışmıyor.” Çaylı, üzgün olduklarını şu cümleyle açıkladı; “Montreal’e katılamadığımız için oyuncular ve menajerlerden özür diliyoruz, ancak orada olmayı hak ediyorduk”

Space Soldiers, DreamHack Montreal’e Avrupa Elemeleri sürecinden dahil olup, coREA, x6tence, Team Spirit Academy ve finalde HellRaisers’ı 2-0 ile geçmişti.

“Gelişmekte olan bir takımız ve DreamHack gibi prestijli turnuvalarda kendimizi kanıtlamamız önemli. Umarım DreamHack buradaki durumu görür ve çözümü için bir şeyler yapar.” Çaylı’nın çözüm önerisi ise şöyle; “Eğer bir sonraki turnuvaya bizi davet ederlerse, bu onlar için güzel bir jest olur. Herhangi bir hak talep etmiyoruz, sadece katılmayı çoktan hak ettiğimiz bir turnuvaya katılmak istiyoruz.”

DreamHack Montreal 2017’de Space Soldiers’ın yerine hangi takımın katılacağı ise henüz belli değil.

Dota 2, Half-Life 3’ün Çıkarılmaması Sebebiyle Olumsuz Yorum Alıyor