Olimpik Oyunlar teklif komitesi, Tokyo’dan sonra bir sonraki Olimpiyatlar olan 2024 Paris Olimpiyatları’na video oyunlarının eklenmesi ihtimallerini araştırıyor.

Eğer Olimpiyatların teklif komitesi espor’un Paris 2024 yaz oyunlarına eklenmesinin iyi bir fikir olduğuna karar verirse, yedi yıla kalmadan, insanlar League of Legends ve Counter-Strike: Global Offensive için altın madalyalar kazabilir.

Bu 2020’deki Tokyo yaz oyunlarını etkilemese bile, bir Associated Press raporuna göre, komite, espor temsilcileri ve Uluslararası Olimpik Komitesi (IOC) ile konuşarak, neler yapılabileceğine bakacak.

Teklif komitesi yardımcı başkanı Tony Estanguet‘in düşünceleri şöyle: “Kafadan ‘hayır’ demek istemiyorum. Bence IOC ile, onlarla beraber espor ailesi ile, iletişime geçmemiz, işlemin ne olduğunu ve neden bunun iyi bir başarı olduğunu anlamamızı sağlıyor.”, “Gençlik, espor ve benzer şeylerle ilgileniyorlar evet. Buna bir bakalım. Onlarla bir bağlantı kuralım. Bakalım bir köprü bulabilecek miyiz”

 

Olimpikler genellikle gelecek spor dallarından da turnuvalar düzenler, ve şimdiden Rio 2016 için esporu gözlem altına almış durumdalar.

The Asian Games‘in de 2022’de espor için madalyalı etkinlikler düzenlemek istemesi, Olimpik teklif komitesinin ilgisinin artması noktasında kilit olmuş olabilir.

Overwatch Mercy’yi Yeniliyor