Henüz Journey to Un’goro eklenti paketinin gelişinin üzerinden bir hafta bile geçmemiş olmasına rağmen metanın havasını biz de yakından soluduk ve hangi Class’ın ne tip Deck’lerle oynadığına yakından baktık. Şu uyarıyı yapmakta fayda var: Henüz meta oturmadı ve bu deste tipleri değişebilir.

Warrior:

Kulağa inanılmaz gelebilir ama Pirate Warrior hala revaçta. Bu kadar bol Taunt ve Control’e yakın kartlara rağmen eski metada sadece tek bir kartını Wild format’a gönderen Pirate desteleri metada yer almaya devam ediyorlar.

Onun yanında özellikle Quest Control Warrior da güçlü. Çift Brawl ve Deathwing kombinasyonu ile oyunu Late Game’e taşıyan deste Sulfuras’tan gelen Ragnaros Hero Power’ı ile oyunu domine edebiliyor.

Shaman:

Quest Shaman’lar çok nadir görülüyor çünkü diğer kontrol tipli desteler için yeterli Swarm gücü Murloc’larla henüz gösterilebilmiş değil. Bir çok oyuncu Elemental Shaman hatta Elemental+Jade varyeteli Shaman ile şu an metada boy gösteriyorlar.

Rogue:

Quest Rogue inanılmaz güçlü ama oynaması çok sıkıcı bir deste. Early Game’de Shadowstep ve elinize geri alabildiğiniz kartların Minion’ları gelirse 5. turda Quest’i tamamlayıp ufak manalı Minion’larla yüksek bir tempo elde ediyorsunuz. Tuhaf ama Stonetask Boar’u metaya sokmuş durumda kendisi.

Paladin:

Maalesef Quest Paladin’lerle neredeyse hiç karşılaşmadık. Handbuff Elemental Paladin’leri biraz daha Midrange tipi destelere yakın olarak görüyoruz ama Paladin şu an istenilen seviyede değil gibi.

Hunter: 

Kibler’ın Quest’siz Midrange Hunter denemeleri oldu ve yeni Legendary kartı ile aslında güçlü bir deste gibi görünüyor. Fakat bu kadar kontrol ağırlıklı kartlara sahip bir metaya uygulanabilecek en iyi silah tabi ki de Face Hunter. Bol bol Quest’li Face Hunterlar görülecek gibi bu metada da.

Druid:

Kesinlikle Quest Druid vaktinde tamamlanabilirse Deck’i çok güçlü kılıyor. Druid destelerinin Ramp ve ağır Minionlar Ramp’siz Card Draw’lı Midrange tipi olmak üzere iki ayrı destesi var gibi.

Warlock:

Tabi ki Quest Discard Lock bu aralar oynanan en güçlü Warlock destelerinden biri. Trump’ın oluşturduğu Handlock ile de Ladder’da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Quest’siz Zoo desteleri de metada yavaş yavaş yerini alıyor.

Mage:

Metaya yeni bir terim getiren Quest Mage tam bir kanser destesi. Freeze Mage gibi rakibi oynatmadan Quest’i tamamlayıp TTK (Two Turn Kill) ile Arcane Giant’ları Board’a inip Alex ile canı 15’e çekip öldürmekten veya Sorcerer’s Apprentice Swarm’ı ile Spell’leri ucuzlatıp yüze vurmayla oluşan iki farklı kombinasyonu var. Ayrıca Elemental’lerle oluşturulabilecek hafif bütçeli bir tempo deste de metada yerini almaya çalışıyor.

Priest:

Quest sahibi oyuncular ağır kontrol desteleri ile birlikte (hatta N’zoth varyeteli) bir Deathrattle Priest destesi oynuyorlar. Ayrıca Thijs’ın yayında Legend İlk 50’ye kadar girdiği Value Priest destesi de metada en çabuk kopyalanacak desteler arasında.

Bakalım ilerideki günlerde meta nasıl şekillenecek.

Selfless Gaming Oyuncularını Serbest Bıraktı