Söz konusu FIFA olunca ülkemiz World Cyber Games döneminden beri dünya arenasında hareket ediyor. ESL’in Avrupa bölgesinde gerçekleştirdiği haftalık turnuvalarda hem bireysel hem de Pro Club olarak başarılara imza atan oyuncularının bir kısmı da bizim ülkemizden çıkıyor. Özellikle Pro Club nedir ne değildir kısmını, oluşturdukları Facebook grubu ile sosyal medyada yeni oyuncularla paylaşan [TFT] Türkiye Fifa Topluluğu yakın zamanlarda oyuncular arasındaki FIFA ateşini de körüklüyor. Şahsen 2 yıldır uslanmaz ama bir o kadar da ekabir FUT oyuncusu olarak 2 maç kazanıp 5 maç kaybeden bir eğride FIFAsever olarak ülkemizde FIFA üzerine gelişmeleri memnuniyetle karşılıyorum.

Samsung’un sponsorluğunda Multiplayer tarafından gerçekleştirilecek Samsung FIFA Ligi, Türkiye’de konusunda gerçekten ileri dönük güzel bir örnek olarak bizleri sevindirdi. 9 Nisan 2017 başlayan lig, Türkiye’nin en çok bilinen 10 profesyonel FIFA oyuncusunu (Sergen Yalçın, Emre Kayır, Doğuşcan Öztürk, Sarper Aygören, Emirhan Erdem, Ferhat Akay, Toygun Şenel, Ferhat Taze, İsmail Can Yerinde, Cem Esentürk) SuperToto Süper Lig takımları ile 9 hafta boyunca kıyasıya mücadele davet ediyor.

Lig boyunca mücadeleleri ekran karşısında bize benim gibi hasta bir Beşiktaş taraftarı
Merthan Yalçın, Fifa konusunda ülkemizdeki en kaliteli içerikleri üreten Enis Kirazoğlu, Hüseyin Güven (hocam idare et senle hiç maç izlemedik ama istersen Perşembe Beşiktaş’ımızın maçı var, izleyelim) ve Fenerbahçe denince akan sular durur diyen Sercan Özdemir’in anlatımları ile www.twitch.tv/Multiplayer adresinde olacak.

Şu an aktif olmasa bile yakın gelecekte ligin bilgileri fifaligi.multiplayer.com.tr adresinde olacak. Ligin Türk fifa oyuncuları açısından önemi büyük. Ayrıca Final maçı Chapter V ile Vodafone Arena’da gerçekleşecek.