Espor alanında mücadele eden takımlar arasında en çok tanınan isimlerden birisi olan Fnatic, alanını genişletmek için çalışmalara başlıyor.

Şu anda League of Legends, Counter Strike, Dota 2 gibi bir çok oyunda etkin olan takım, yeni bir finansman için 7 milyon dolarlık fon ayırdı. Bu yatırıma dahil olan büyük isimler arasında Boston Celtics‘in sahip olduğu organizasyon grubu Raptor Group, MIT Medya Labaratuvarı yöneticisi Joi Ito, Fractal Design‘ın başındaki Hannes Wallin ve Hersh Interactive Group gibi isimler bulunuyor. Bu yıl eSpor sektörü 696 milyon dolar kazanç sağlamış durumda. Bu miktara fantazi eSpor ve bahislerden gelen kazançlar da eklendiğinde, rakam daha da artıyor. Espor sektörünün 2020 yılına kadar, yıllık 1.5 milyar dolar kazanç elde edeceği tahmin ediliyor.

Fnatic takımı yaptığı açıklamada, bu parayı koçlar, analistler, spor psikiyatristleri ve diğer spor dallarında gördüğümüz diğer destek elemanlarını tutmak için kullanmayı planladığını söylüyor. Ayrıca paranın kullanılması planlanan diğer alanlar arasında eğitim tesislerinin geliştirilmesi, ürün satışlarının geliştirilmesi ve akademi takımlarının çoğaltılması bulunuyor.

Fnatic’in kurucusu Sam MathewsEspor alanında güçlü bir gelişim göze çarpıyor ve son yıllarda oldukça hızlanmaya başladı.” diyor. “Fakat bu gelişmeye en büyük etkiyi, spor takımları, medya firmaları ve yüksek profil kişilerin sektörde yatırım yapması sağladı. Espor içerisinde karşımıza çıkan fırsatlar konusunda oldukça heyecanlıyız. Dünyaca tanınmış yatırımcılar ve reklam imkanları sayesinde bu fırsatları değerlendirme ve kendimizi geliştirme konusunda daha etkili olacağız.

Yatırımcılar yeni oyunlara fazla para verme konusunda hala şüphelere sahip olsa da, profesyonel takımlara ve eSpor sektörünün potansiyeline sıcak bakıyor. Buna örnek olarak Fnatic ve geçtiğimiz aylarda Cloud9‘ın aldığı finansal desteği göstermek mümkün.

Takımları yöneten şirketlerin gözünde geleceğin izleyicilerine hitap etmeyi başaran bir spor dalı olarak kabul edilen eSpor, liseler seviyesinde hala resmi olarak kabul edilmiş değil. Espor alanında yatırım yapan spor takımları oldukça fazla. Ayrıca bir çok sporcu da, eSpor takımları üzerine yatırım yapmayı tercih ediyor. Bu yatırımların en büyük sebeplerinden birisi ise, karşılığında yüksek miktarda para kazanmaları elbette.

Hearthstone: Journey To Un’goro – Metaya İlk Bakış