Elektronik sporun bu sene çok fazla profesyonel transfer gerçekleştirdiği dönemde çeşitli Avrupa futbol takımları FIFA espor oyuncularını kadrosuna ekledi. Kadrosuna Fifa 17 oyuncusu ekleyen son takım ise Amerikan Major Futbol Ligi takımı olan New York City FC.

New York City Futbol Takımı, Fifa 17 Amerika bölgesinde 2. sırada bulunan Christopher Holly‘i takıma transfer etti. Holly, 22 Nisan’da Vancouver’daki FIFA Ultimate Takım Şampiyonları Sezon 2 Bölge Finallerinde yarışacak.

Yapılan açıklamalarda, Christopher Holly; “NYCFC’yi temsil etmekten onur duyuyorum, büyük bir şans elde ettim, gerçekten heyecanlıyım ve geleceği bekliyorum. Anlaşacağım kulübün Futbol takımı olduğunu görünce şok oldum ve NYCFC’nin oyuncularını beğeniyorum.” dedi. NYCFC Futbol Pazarlaması Medya ve Yenilikçilik Müdürü Diego Gigliani ise “New York City FC’de, yenilik yapmak ve taraftarlarımıza daha yakın olmak için her zaman yeni yollar arıyoruz” dedi, ve ekledi; “Christopher, dünya çapında oyun turnuvalarında EA Sports FIFA’yı oynayacak ve oyuncularımızın yanı sıra maç öncesi NYCFC taraftarlarına da meydan okuyacak. Ayrıca, YouTube ve Twitch gibi platformlarda içerik oluşturmaya ve canlı yayın yapmaya devam edeceğiz. Bu, City Football Group’daki eSports stratejimizin bir sonraki aşaması.”