Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones ve emlak yatırımcısı John Goff, Kuzey Amerika espor kulübü compLexity Gaming’in çoğunluk hisselerini satın aldıklarını duyurdular.

Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı. Jones ailesi ve Goff aile ofisi Goff Capital, çoğunluk sahibi olacak. CEO ve kurucu ortaklardan olan Jason Lake bulunduğu konumda görevine devam edecek ve organizasyonun azınlık sahipliğinde kalacak. Bir diğer kurucu ortak olan Jason Bass ise anlaşmanın bir parçası olarak şirketteki payını sattı ve artık compLexity Gaming ile bir bağı kalmayacak.

Jones, bir açıklamasında şöyle diyor: “Profesyonel oyunculuktaki büyüme inanılmaz. Bu sahaya John Goff ve endüstrideki ikonlardan birisi olan Jason Lake ile adım atmaktan onur duyuyorum. Buradaki sinerji sonsuz ve kaynaklarımızın önümüzdeki yıllarda compLexity’nin büyümesini devam ettireceğinden şüphem yok.”

CompLexity Gaming organizasyonu, yönetimi ve Counter-Strike: Global Offensive ile DotA 2 takımları, Dallas/Fort Worth bölgesine taşınacak ve Frisco, Texas’taki The Star’da ofisleri olacak. Grup, gelecekte şu anki Dallas Cowboys ofis konumu olan The Star’da bir espor tesisi kurma niyetinde.

Goff, ESPN’e verdiği bir demeçte “Jones’larla olan ortaklığımızdaki aşırı cazip olan bir nokta da bütün bu tesislerin halihazırda var olması” dedi. “Organizasyonumuzun ve takımlarımızın The Star’da konaklaması, harika bir ofis ortamı ve büyük yetenekleri, oyuncuları ve üyeleri çekecek muhteşem bir mekan olmasının yanı sıra fan kitlesini de çekebilmesini ve onların takımın antrenmanlarını bizzat gelip izleyebilmesini sağlıyor.”
Yatırım Goff Capital’ın başkan yardımcısı olan Goff’un oğlu Travis Goff sayesinde başladı. Travis’in Espor tutkusu, Counter-Strike’ın 2000’de piyasaya çıkan orijinal sürümüne kadar uzanıyor. Genç Goff, Lake ile bir etkinlikte tanıştı ve 14 yıl sonra Travis bir anlaşma imzalamayı başardı. Espor’un bir aile işi olmasını istiyordu.

Goff’lar bunun ardından fikri Jones’lara götürdü ve aileler ortak oldu. Satın almayla birlikte, Lake takımın holdinglerini birden çok oyuna doğru açarak güçlendirmeyi umuyor. Diğer takımların son iki yılda elde ettiği yatırımlarda olduğu gibi, oyuncu maaşlarının artışı da bu işi -compLexity’de olduğu gibi- yatırım olmadan sürdürmeyi zorlaştırıyor.
Lake, ESPN’e verdiği röportajda “Yetişkinliğimin çoğunu espora adadım ve ortaklık kurmak için doğru grubu bulmak benim için çok önemliydi” dedi. “Başlangıçta umduğumdan çok daha fazla vakit aldı ve sabırlı olup bu spesifik grubu bulana kadar beklediğim için memnunum. Güveniyorum ki paralel hedeflerimiz dünyanın en güçlü espor takımlarından biri olarak sonuçlanacak, ve tekrar finansal düzlemde rekabet edebileceğimiz için çok heyecanlıyım.”

Jones’un oğlu, Cowboys COO Stephen Jones, ESPN’e daha önce ailenin Blizzard Entertainment’a ait Overwatch League organizasyonunda bir slota sahip olmasına dair teklif aldığını söyledi. Söylenene göre Blizzard, her bir slot için zaman içinde ödenecek şekilde 20 milyon doların üzerindeki potansiyel franchise sahipleri istiyordu. Stephen Jones şartlar hakkında bir yorumda bulunmamakla birlikte Cowboys’un bu fırsatı henüz espor konusunda bir uzmanlıkları olmadığı için geri çevirdiğini belirtti. Daha sonra, Goff’lar compLexity’de bir hisse elde ettiğinde Jones’lar da daha iyi hazırlanmış durumdalardı. Lake, complexity’nin gelecekte genişlemesi durumunda o ligde gerçekleşebilecek potansiyel bir katılımı da tekrar değerlendireceklerini ekledi.

Cowboys da ayrıca önümüzdeki aylarda bir profesyonel spor ligindeki tüm takımların ilk kez katılım göstereceği bir espor etkinliği olan Madden NFL Club Championship etkinliğine katılacak. Robert Kraft ve Stan Kroenke gibi diğer NFL sahipleri Overwatch League’de slot satın aldılar, ama Jones ailesi halihazırda bir yeri olan takımlara ya da NFL sahiplerine yatırım yapacakları kısa bir liste bir araya getirmeyi tercih etti.

Artık Overwatch Maçlarını İzlemek Daha Rahat