Knight of the Frozen Throne eklenti paketi çıkalı çok uzun bir süre olmadı. Birçok kart için oyuncular heyecan yaşadı. Benim eklenti paketi çıkmadan önce gözüme çarpan ve bende heyecan yaratan kartlar hakkında, bu heyecanı ve beklentiyi ne kadar karşıladıklarına dair bir liste hazırladım.

Fatespinner: 

‘Fatespinner’ kartının ‘Druid’ destelerine, agresif destelere karşı masayı temizlemek için kullanılmak üzere ya da ‘Firefly’ ve ‘Raven’larını güçlendirip agresif bir oyun stili izlemek üzere katılabileceğini düşünmüştüm. Malesef bu kart ile sadece arenada bir kez karşılaştım. Rakibim bu kartı oynadıktan sonra kartı ‘Silence’layıp günüme devam ettim. ‘Standart’ oyun modunda karşılaştığım bir çok ‘Druid’ oyuncusunun destesi yeni kartlara sahipti. Fakat ‘Fatespinner’in yeni destelerde beklediğim yeri bulmadığını gördüm. Ben ‘Fatespinner’in esnekliği sayesinde dereceli oyunlarda kullanılabileceğini düşünüyordum, fakat yanıldığımı düşünüyorum.

Stitched Tracker:

‘Stitched Tracker’ hakkında oldukça zorlandım. Kart rakip olarak karşılaştığım hiçbir ‘Hunter’ destensinde karşıma çıkmadı. Favori yayıncılarımın kartı oynadığını izledim. Kartın ‘Big Hunter’ destelerinde yerini bulacağını düşünüyorum. Fakat ‘Stitched Tracker potansiyelini, ne kadar iyi olup olmadığını görmek için beklememiz gerekecek.

Coldwraith: 

‘Coldwraith’ karşıma çıkan hiçbir ‘Mage’ tarafından oynanmadı. Kendi ‘Freeze Mage’ destem ile ‘Coldwraith’ kullanarak oynadığımda ise kartın çok özel durumlarda kullanılacak bir kart olduğunu ve dereceli oyunlarda karşımıza çıkmayacağını düşündüm.

Uther of the Ebon Blade:

Açıkcası ‘Uther of the Ebon Blade, müthiş bir kart değil. Fakat, kendi destem ile denediğimde fark ettim ki kartın oyunun kaderini değiştirebilecek, oyunu kaybettiğinizi düşündüğünüz bir anda ‘Lifesteal’ özelliği ile gelen silahı ve yeni kahraman gücünüz sayesinde oyunu değiştirebileceğiniz, sizi yarı yolda bırakmayacak bir kart olma potansiyeli oldukça yüksek.

Eternal Servitude:

‘Eternal Servitude’ favori kartlarımlarımdan, karşıma birçok kez çıkan ve yayıncıların oynadığını gördüğüm bir kart. Özellikle ‘Priest’ destelerinin bu karttan yararlandığını göreceğiz. Birçok oyuncu tarafından kullanılan Raza/Kazakus ve Barnes/Y’Shaarj destelerinde kullanılacak gibi görünüyor.

Thrall, Deathseer:

‘Thrall, Deathseer’ hakkında ümidimi kaybetmek üzereyim. Oynadığım oyunlarda karşıma ‘Shaman’ oynayan rakipler çıktı. Ama fark ettim ki ‘Shaman’ oynayan oyuncu sayısı oldukça az, oyuncular yeni çıkan ‘Lich King’ ve ‘Rotface’ gibi kartlar ile oynamayı sıkıcı agresif destelerden daha eğlenceli buluyor. Oyuncuların yeni gelen kartların heyecanı bittikten sonra ‘Evolve Shaman’ın kuvvetli bir deste olduğunu fark edip, bu kartı destelerine ekleyeceklerine inaniyorum.

Bloodreaver Gul’dan:

Bu kartı ‘Demon Handlock’ desteme koyduktan sonra kaybettiğim maçlardan çok daha fazlasını kazandığımı fark ettim. ‘Battlecry’ özelliği dikkat çekici değil fakat, kartı oynadıktan sonra kazandığınız kahraman özelliğinin oyundaki en iyi kahraman gücü olduğunu söyleyebilirim. Ilerleyen günlerde dereceli oyunlarda kart ile sıkça karşılaşacağız.

Scourgelord Garrosh:

‘Garrosh’un benim için oldukça özel bir yeri vardır. Bu kartı ilk gördüğümde ‘Control Warrior’un tekrar yükseleceğine emindim. Hayal kırıklığına uğradığımı itiraf etmeliyim. Destemde kullandığımda çok güzel ‘Blood Warrior’ ve ‘Rotface’ anları yaşadım. Yine de dereceli oyunlarda kullanılacağına dair bir inancım yok.

The Lich King:

Yeni eklenti ile gelmiş en kuvvetli kart, ‘The Lich King’in ait olmadığı desteklere eklendiğini ve kullanıldığını gördüm. Tek başına gerçekten kuvvetli olmasının yanında beraber oynandığı diğer kartlarıda kuvvetlendiren bir yapıya sahip. Dereceli oyunlarda ‘Barnes’ ve ‘Y’Shaarj’ ile birlikte karşımıza çok çıkacak gibi görünüyor. Kişisel olarak ‘Blizzard’in üzerinde en çok çalıştığı kart olduğuna inanıyorum. Size tavsiyem karşılaştığınızda iki tur yaşamasına izin vermeyin.

Eklenti çıkışından önce sizi heyecanlandıran, destenizde kullanbileceğinizi düşündüğünüz kartlar umarım sizleri hayal kırıklığına uğratmamıştır.

DreamHack Malmö 2017: Birinci Gün