LDLC Blue vs SK Gaming

Günün ilk karşılaşması Fransız ekibi LDLC Blue ile Danimarka ekibi SK Gaming arasında oldu. İlk harita SK Gaming tarafından de_mirage olarak belirlendi. SKG haritaya T tarafında başlamayı seçti. Tabanca elini LDLC takımı kazandı ancak bu avantajı kullanamadı ve SKG haritaya 2-1 önde başladı. Çok tempolu bir maç izleyemedik çünkü LDLC oyuncusu Geekory sürekli maçtan düşme problemi yaşadı. İlk haritanın yaklaşık 30-35 dakikasında oyuncunun oyuna geri dönmesi bekledik. Haritanın ilk yarısı ise 10-5 SKG üstünlüğü ile geçildi. Maçın 17. elinde ise SKG oyuncusu Pimpp mükemmel bir oyun ile ace alarak takımını 12-5 öne geçirdi. İlk haritanın sonucu 16-5 oldu ve SK Gaming 1-0 öne geçti. İlk haritanın yıldızı, SK Gaming takımından AcilioN oldu.

İkinci harita, LDLC Blue takımının tercihi olan de_inferno oldu. SK Gaming bu haritaya CT tarafında başlamayı tercih etti. Tabanca eli ile onu takip eden eli kazanan SK Gaming 3. eli kaybetti ve durum 2-1 oldu. SKG oyuncusu Pimpp‘in başarılı oyunu, takım arkadaşlarının desteği ile bir araya gelince ilk yarı 10-5 SK Gaming üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise LDLC takımı oldu. Üst üste 6 el kazanarak durumu 11-10’a getiren LDLC takımı, yakaladıkları kar topu etkisini iyi kullanarak haritayı 16-12 kazanmayı başardı ve durumu 1-1‘e getirdi. Bu maçın yıldızı, LDLC takımından PetitSkel oldu.

Karar haritası ise de_cobblestone oldu. Bıçak elini kazanan LDLC takımı haritaya CT tarafında başlamayı seçti. Tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan LDLC takımı, rakibinin silah satın alması ile bir hayli bocaladı ve üst üste tam 10 el kaybetti. İlginç istatistiklerden biri ise, LDLC oyuncuları XpG‘nin ve BouLy‘nin ilk beş el boyunca tek bir rakip bile vuramamalarıydı. İlk yarı 10-5 SK Gaming üstünlüğü ile bitti. İkinci yarıda tabanca elini kazanan SKG takımı durumu 15-5’e kadar getirdi. 17. elde SKG oyuncusu Pimpp rakiplerini mid’de gafil avlayarak bir ace aldı. 21. elde silkelenip kendine gelen LDLC takımı, durumu 15-14’e kadar getirdi. 30. elde ise SK Gaming bomba bölgelerini iyi koruyarak rakibinin müthiş bir geri dönüş yapmasını engelledi ve 3. haritayı 16-14, maçı ise 2-1 kazanmayı başardı.

allu ENCE

ENCE takımı oyuncusu Aleksi “allu” Jalli-

 

Rebels vs ENCE

Günün ikinci maçı ise bünyesinde bir çok farklı ülkeden oyuncu bulunduran Rebels rakımı ile NiP’den ayrılan allu‘nun yeni katıldığı Finlandiya ekibi ENCE arasında oldu. İlk haritayı ENCE takımı de_dust2 olarak seçti ve Rebels bu haritada CT tarafında başlamayı tercih etti. ENCE haritaya fırtına gibi bir başlangıç yaptı ve 9-0’lık bir seri yakaladı. Bu noktadan sonra Rebels 5 el üst üste kazanarak durumu 9-5’e taşıdı. İlk yarının son elini de kazanan ENCE takımı ilk yarı sonucunu 10-5 olarak kaydetti. İkinci yarıya T tarafında başlayan Rebels takımı, tabanca elini kazanarak durumu 10-6 yaptı. 17. elde ENCE takımı bir force buy yaptı. Rebels takımı A bomba bölgesine kısadan girmeyi denedi  ancak kendilerini deagle ile bekleyen juhoB‘den habersizlerdi. Bu elde deagle’ı ile bir ace alan juhoB durumu 11-6’ya getirdi. İlk harita 16-8 ENCE üstünlüğü ile bitti ve maçta durum 1-0 oldu. İlk haritanın yıldızı ise 2.0 K/D oranına sahip olan ENCE oyuncusu juhoB oldu.

Maçın ikinci haritası ise Rebels’in seçtiği de_cobblestone oldu. ENCE haritaya T tarafında başlamayı seçti. Tabanca elini Rebels takımı kazandı ancak 4. elde ENCE takımı silah aldı ve bu serilerini bozarak durumu 5-3’e getirdi. Oyun bu noktadan sonra takımların karşılıklı eller almasıyla devam etti ve ilk yarı sonucu 9-6 ENCE lehine oldu. İkinci yarının tabanca elini yine Rebels takımı kazandı ancak ENCE takımının silah almasıyla yine serileri bozuldu. Maç 12-12’ye kadar takımların karşılıklı eller kazanması ile devam etti ancak bu noktadan sonra NiP’den tanıdığımız ENCE takımı oyuncusu allu ön plana çıktı ve harita skorunu 16-12‘ye getiren bir oyun ortaya koydu. Maç 2-0 ENCE takımı galibiyeti ile sonlandı. 1.69 K/D oranına sahip olan ENCE takımı oyuncusu allu, ikinci haritanın ve maçın yıldızı oldu.