Blizzard, hafta sonu boyunca koca bir sürüyü ıskartaya çıkardı. Günahkar Kahramanlar ise çılgına döndü. Ban dalgası Overwatch dünyasını silip süpürdü.

Blizzard, dijital dünyanın sıkı adalet yumruğunu, oyunun açıklarından ve yazılı kodlardan yararlanıp kahkaha atan ağızlara savurdu. Bu sıkı önlem iki olumlu sonuç doğurdu. İlki, oyun şimdi eskisinden daha temiz. Azıcık bile olsa, azalan hileci sayısına şükürler olsun. İkincisi yasak yiyen oyuncuların Ownedcore forumlarındaki (Battle.net aracılığıyla) sızlanışları melodik bir şekilde tatlı.

Bazı şikayetlerinde ekran görüntürleri Imgur üzerinde bulunuyor. Blizzard‘a karşı açılan savaşın açıklamalarına dair en ilgi çekici ve Anonymous‘un bu işi nasıl kolaylaştırdığını gösteren noktalar.

 

Bir başka sinirli kurban Justin Trudeau tarzında bir yaklaşım tercih etmiş. Yılın 2016 olduğunu ve “hile yapmanın olağan ve kaçınılmaz” olduğunu belirtmiş. Bazı öngörülen istekler ve seçkin hackerlardan karanlık intikam sözleri de yer alıyor.

En azından bu  elemanın iyi bir bahanesi var.

Diğer taraftaysa bu adamın yapması gereken bazı “çıklamalar” var.

Herkes içi iyi haberse İnternet Hukuk Takımı vakayla ilgileniyor.

Bakın, çevrimiçi video oyunlarında yapılan hilelerin doğruluğuna ya da yanlışlığına karar vermek benim işim değil. Ya da Blizzard gibi şirketlerin bu hilecilere uyguladıkları yasaklamaların hakkında yorumda bulunmak. Ama eğer öyle olsaydı bunu muhtemelen bazı şeylere dikkatinizi çekerek sizi güldürerek yapardım. Ya da para kazanmak için girilen bir deneyime verdiğim linkle. Keyfini çıkarın!(Altın değerinde birkaç parçayı da aşağıda görebilirsiniz.)

Kaynak: http://www.pcgamer.com/the-latest-overwatch-banwave-inspires-tears-threats-and-hilarity/?utm_content=bufferb6b38&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb