Peter “ptr” Gurney, iki yıllık deneyiminin ardından Counter-Strike’a şimdilik veda etti.

NRG‘nin mihenk taşlarından birisi olan Counter-Strike ekibi mevcut kadrosundan güç kaybetti. Peter, geçtiğimiz gün Twitter’dan yaptığı açıklamada, iki yıllık aradan sonra organizasyonla yollarını ayırdığını belirtti. Tweet, organizasyon yetkilileri, oyuncular ve taraftarlar tarafından olumlu tepkiler aldı. Eski takım arkadaşı Allan “AnJ” Jansen, Peter’ın ayrılışı ardından attı Tweet’de, “Geçirdiğimiz kısa süre içerisinde, bu adam bana kazanmanın ne anlama ifade ettiğini, adanmışlığın ne olduğunu gösterdi. Bu adam inekliyor. İyi şanslar Pete.” dedi.

Peter’ın takımda olduğu dönemde NRG, DreamHack Atlanta’da ve DreamHack Valencia‘da 7-8. sıralarda yer almıştı. ESL Pro Lig Sezon 5 de ise 11-12. olan takım, iki yıl aradan sonra ilk kez çoklu bir aylık etkinliği tamamlayabilmişti. Ekip, DreahmHack, ESL One ve ELEAGUE‘ye katılmaya hak kazanmıştı.

Peter’ın yerine keskin nişancı olarak kimin alınacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Şimdilik, Jacob “FugLy” Medina, Vincent “Brehze” Cayonte, Damian “daps” Steele ve Allan “AnJ” Jansen NRG‘nin Birleşik Milletler tabanlı kadrosunda yer alıyor.

Valve: “Sıradaki Major İçin 2018’e Kadar Bekleyeceğiz”