Electronic Arts Inc. ve Respawn Entertainment‘ın PC, PlayStation®4 ve Xbox One için tasarladığı ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends, artık oynanabilir.

Titanfall evreninde geçen oyun Battle Royale janrasına özel karakterler, ekip odaklı oyun stili ve yenilikçi mekanikler getiriyor. Oyuncuların, özel yeteneklere sahip 8 Legend’dan birini seçtiği oyunda hayatta kalan son takım kazanıyor. Haritadaki son düşman eylemini gören Bloodhound karakterinden, ölüme çok yakın takım arkadaşlarını görüp hayata geri tutunduran Lifeline karakterine kadar çeşitli özel karakterlerden seçim yapabiliyor. Dengeli ekip ve takım oyunu oldukça kritik, zira her Legend, oynaması kolay ama ustalaşması zor bir yapıya sahip. Apex Legends’ın Baş Yapımcısı Drew McCoy, “Oynadığınız bütün oyunlarda bir planla başlıyor ama bir hikaye ile ayrılıyorsunuz” diyor. “Oynandığında, sadece eğlence ve hatırlanabilir bir oyun deneyimi sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda uzun süreçte geliştirebileceğimiz bir şey yapıyoruz.”

Apex Legends türe birkaç yenilik de katıyor. Oyuncular hazır olduğunda Jumpmaster sistemi ile nerede ineceklerini kararlaştıran ekip, bütün ekibe tam olarak nerede ineceklerinin kontrolünü veriyor. En değerli loot alanına atlayıp diğer takımlarla erken çatışma riski mi? Yoksa diğer takımlar birbirini vururken izbe noktalarda güçlenmek mi?

Apex Legends, aynı zamanda Respawn Beacons adı verilen, ölen takım arkadaşlarının diriltilebildiği bir alan, oyuncuların düşman, silah, mekan ve diğer önemli noktaları tek tuşla bildirmesini sağlayan bir ping sistemi ve eklentilerin ve eşyaların alınıldığı anda kuşanılmasını sağlayan akıllı envanter sistemi içeriyor.

Bütün bunlar, bir diğer Battle Royale tecrübesine benzemeyen, Respawn’ın bağlılığı ile ilişkili eğlence ve kalite sunuyor. Apex Legends’in ilk sezonunun Mart’ta başlaması bekleniyor. Yeni sezonla beraber, yeni içerikler de oyuncular ile buluşacak.