Mahalleye yeni bir arkadaş geldi: Respawn Entertainment’tan Apex Legends, Titanfall evreninde geçen bir uyarlama Battle Royale. Aksiyona balıklama dalmadan önce size Apex Legends’ta karşılaşılacak olan mağaza içeriğinden bahsedelim. İyi haberle başlayalım, tüm alınabilecekler tamamıyla kozmetik. Oyunda herhangi bir şekilde pay-to-win (paralı içerikle üstünlük sağlanabilen sistem) değil, hatta en ufak bir üstünlüğe dahi izin vermiyor. Ayrıca hediye kutularına ek olarak istediklerinizi doğrudan satın alabileceğiniz bir mağaza mevcut.

Mağazada mevcut olan bir diğer içerik ise karakterler, ya da “Efsaneler“. Her efsanenin kendine özel bir yetenek seti var. Apex Legends’taki karakterlerin bazıları başlangıçta bedava olsa da diğerleri gerek oyunda kazanacağınız oyun içi kur üzerinden veya gerçek para ile satın alınabilecek.

Bu kısa bir özet, ancak anlatılacak çok şey var. Bunların arasında eşya düşme şansları, eşyaların nadirliği ve kozmetiklerin neler olacağı mevcut. Yavaştan başlayalım.

Apex Legends’taki oyun içi kurlar neler?

Respawn’ın yaptığı açıklama bu konuyu çok açık ve kolay bir şekilde özetliyor. Apex Legends’ta kullanılacak olan üç farklı oyun içi kur şöyle:

Legend Tokens: Bunlar oyuncu seviyenizi yükselttikçe kazanacağınız ve maksimum seviyenin ötesinde de maçlardan kazanılan deneyim puanlarıyla kazanılacak olan kur. Ayrıca Dönüşümlü Mağaza’da da bu kur ile efsanevi silah ve karakter modellerinin özel renklendirmelerini satın alabilecek veya yeni Efsane (karakter) açma şansına erişeceksiniz.

Crafting Metals: Bunlar Apex Paketleri içerisinde bulunuyor ve bazı karakter modellerini, silah modellerini ve daha fazlasını üretmenizi sağlıyor.

Apex Coins: Bunlar da Apex Paketleri, kozmetik eşyalar ve yeni Efsaneler (karakterler) satın almak için kullanabileceğiniz premium (ücretli) kur.

Apex Legends’ın oyun içi mağazasında Amerikan Doları ve Apex Coins arasındaki kur oranları şöyle:

Karakterleri Açmak İçin Ne Kadar Ücret Ödenecek?

Karakterler 750 Apex Coin gerektiriyor, bu da gerçek para ile 7.50 dolara denk düşmekte (yukarıdaki fotoğraftan yola çıkarak eğer toplu satın alım yaparsanız daha karlı olacağınızı söyleyebiliriz).

Alternatif olarak, 12000 Legend Token ile de karakterleri açabiliyorsunuz.

Hangi Kozmetik Eşyaları Açabiliyoruz?

Bu eşyalar hediye kutularından çıkabilir veya Efsaneler ile Cephanelik sekmelerinde üretilebilir. Efsanevi (Legendary) seviyede modeller 1200 metal isterken Nadir (Rare) modeller sadece 60 metal istiyor.

Karakter modelleri (Skin): Başlangıçta her karakter için 40 model olacak ve 4 seviyeye ayrılacak: Legendary (Efsanevi), Epic (Epik/Destansı), Rare (Nadir) ve Regular (Sıradan).

Karakter Sancakları (Banner): Sancaklar, “oyuncu kartı” üzerinde görünen bir içerik türü olacak ve şunları içerecek: Çerçeveler, pozlar, rozetler ve istatistik tutucular.

Şakalar (Character Quips): Farklı durumlar için farklı diyalog seçenekleri, örneğin rakip oyuncuyu öldürme ve giriş esnasındaki konuşmalar.

Bitirici Vuruşlar (Finishers): Özel yakın dövüş öldürme animasyonları.

Silah Modelleri (Weapon Skins): Başlangıçta her silah için 40 adet model bulunmakta, yukarıda yazılan sınıflandırmalar yine silahlar için de geçerliliğini korumakta.

Mağazanın kendisi ise biraz farklı. Yukarıda bahsedildiği üzere Legend Tokens aracılığıyla Crafting malzemesi kullanarak edinemeyeceğiniz özel modelleri satın alabiliyorsunuz. Ayrıca gerçek para ile satın alacağınız Apex Coins aracılığıyla da kozmetik ürünleri satın alabileceksiniz. Crafting malzemesi ile erişebileceğiniz içerikler bunlara dahil.

Legend Tokens karakter satın almak için kullanılabilir, tabii ki oyunu onları kazanacak kadar oynarsanız. Aksi takdirde, Apex Coins bunun hızlı ve kolay yolu. Aşağıda Dönüşümlü Mağaza’nın oyunun piyasaya sürülmesinden önce neye benzediğine dair fikir verecek bir görüntü mevcut.

Hediye Kutuları Nasıl Çalışıyor?

Apex Legends’taki Hediye Kutuları sadece yukarıdaki kozmetik ürünleri içermekte. Burada karakterleri veya oynanışı etkileyen eşyaları alamıyorsunuz. Oyuncu seviyeniz her yükseldiğinde bir hediye kutusu kazanıyorsunuz. Her kutu üç eşya barındırıyor ve en az bir Nadir sınıf eşya bulundurmak zorunda. Respawn firması, sistemin “kötü şans koruma” özelliği olduğunu ve her 30 pakette bir en az bir Efsanevi sınıf eşya vereceğini de belirtti.

Bir önemli detay: Hediye kutularından birbirinin aynısı eşyalar çıkmayacak. Daha önce sahip olduğunuz bir kozmetik eşyayla ikinci kez karşılaşmayacaksınız.

Respawn, eşya düşme oranlarını hediye kutuları, oyun içi ve çevrimiçi olarak yayımlıyor. Veriler şöyle: