Owen “smooya” Butterfield, çok sayıda kaynağın bildirdiğine göre FACEIT CS:GO Pro League‘den süresiz banlanmış durumda. Bu süresiz uzaklaştırma cezası önümüzdeki haftalarda incelemeye açılacak ve Dexerto‘nun kaynaklarına göre kalıcı olmayacak.

FACEIT’ten gelen bu karar, smooya’nın OpTic Gaming’den Ismail “refrezh” Ali ile olan münakaşası sırasında ona “kendini öldür” dediğini itiraf etmesinin sonucu.

Smooya bir Twitch klibinde refrezh’i daha azimli oynamaya teşvik etmesi için kışkırttığını açıkladı. Şu an silinmiş olan bir tweet’te ise smooya “Oyun için teşekkürler @refrezhCS, eğer modun düşükse veya bir sıkıntın varsa FPL’de oyuna girme ve vaktimi ziyan etme, teşekkürler!” demişti.

FACEIT Pro League, profesyonel oyuncular ve profesyonel olma yolundaki oyuncular için çevrimişi bir CS:GO eşleştirme ligidir. Her ay oyuncular performanslarına dayalı bir tekli sıralama eşleştirme sisteminde ödül havuzu için rekabet ediyorlar.

FACEIT Pro League’e katılabilmek için, oyuncular FACEIT Pro League Challenger vasıtasıyla bir terfi kazanmak veya profesyonel bir takımın oyuncusu olmak zorundalar.

Birleşik Krallık’tan profesyonel bir CS:GO oyuncusu olan smooya, yakın zamanda Alman BIG takımının kadrosundan çekildi. AWP oyuncusu bu karara gerekçe olarak BIG ekibinin sistemine uyum sağlamakta yaşanan zorlukları gösterdi.

Dexerto, 1 şubat tarihinde smooya’nın Denial Esports CS:GO takımı ile deneme aşamasına gireceğini bildirmişti. İngiliz oyuncu 3 Şubat tarihinde Güney Afrika ekibiyle IEM Sydney 2019 çevrimiçi elemelerinde oynadı ancak tam zamanlı bir hamle şu anda beklenmemekte.