Alexstrasza
Açıkçası oyunun yönünü değiştirebilen ve her iki yönde de kullanılabilecek, oynandığı andan itibaren eğer burst spellere sahip olunursa tahtadaki durumun bile göz ardı edilebildiği çok güçlü bir minion. Bu kartın statlarıyla oynanması kartın vereceği gücü düşürmeyeceği için kartın Warcraft Lore’una aykırı olmayacak şekilde aynı statlarla son ölen minion’ı tekrar canlandırması yerinde olacaktır.
Yorumum: Nerflenmesi gerekip gerekmediği tartışılabilir yalnız değiştirilen efekti legendary karta yakışmayacak ölçüde fazla bir nerf. Neredeyse priest spell’i ressurect ile aynı etkiyi sağlıyor.
Leper Gnome
Aggro decklerin özellikle de Face Hunter’ların olmazsa olmaz kartlarından biri. Özellikle Face hunter’lar için açılışta ayakta kaldığı ilk turn sonrasında +4 hasar verebilen bu kartın aggrosu fazlaca dengesiz. Kartın minion olarak vurduğu hasarın yarıya indirilmesi bu dengeyi sağlamak için iyi bir başlangıç olacaktır.
Yorumum: Kesinlikle nerflenmesi gereken ve Blizzard’ın yakından takip ettiği bir kart. Minion’ın atak değeri düşürülebileceği gibi Deathrattle efektindeki text de değiştirilebilir. Hatta statlar değişmeden huge toad kartında olduğu gibi random character’e 2 vurması bu kartın face ve aggro etkisini daha verimli bir şekilde azaltır.
Ironbeak Owl
Tam bir eğlence öldürücü kart bu. Özellikle 2 manada bu kadar çeşitli varyasyonları ortadan kaldırabilecek (minion buff, deathrattle effect, inspire,taunt) bir kartın varlığı çok güçlü bir değer. Sadece control deckleri değil aggro decklerinde ellerinin altında da bulunan ve sadece 2 manaya oynanabilen bu kart; Spellbreaker ile karşılaştırılamayacak kadar değer içeriyor. Silence özelliğini sadece taunt bulunan minionlarda uygulaması meta çeşitliliğini arttıracaktır.
Yorumum: Nerf gelmesine gerek olmayan bir kart olduğunu düşünüyorum.
Ice Block
Freeze Mage aslında oyunun oyunu diğer mekaniklerinden ayırarak oynanmasını gerektiren yegane decklerinden biri. Freeze Mage’e karşı oynayan rakipler oyunla ilgili bildikleri tüm doğruları (board kontrol, minion trade, minion removal vb.) unutmak durumunda kalıyorlar. Hatta kimi oyuncular için freeze mage’e karşı oynamak hiç bir etkileşim gerektirmiyor. Bu decklerin en sinir bozucu kartı olan ice block ise sadece bir sonraki turn için gerekli mekaniği çalıştırsa deckin kartın gücünü dengeleyeceğini düşünüyorum.
Yorumum: Değişik bir nerf. Ardında yatan mantığı anlamakta empati yapabiliyorum. Mesela Warcraft’ta mage’ler Ice Block spell’ini gerçekten ölümcül bir hasar alacaklarını anladıklarında kullanırlar ve spell sadece belli bir süre boyunca aktif kalır. Burada ice block’u açmak için zamanlama hesabını iyi yapabilmek freeze mage oyuncuları için önemli olur ama kartın değerini de inanılmaz düşürür. Bir de secret’ın rakip tarafından tetiklenmeden tekrar inaktif olabiliyor olması zorlayıcı bir mekanik bence.
Innervate
Sadece druidlerin değil belki de oyunun en güçlü kartı. Bu kart ile alınan değer sadece ilk turnlerde büyük minionların oynanmasını sağlamakla kalmıyor ayrıca mid-game’de özellikle speller ile birlikte kullanıldığında dengesiz komboların da yapılmasına olanak sağlıyor. Darnassus Aspirant veya Wild Growth’un verdiği mana etkileri yerinde ve dengeli ancak 0 manaya o turn’de kullanılabilecek 2 mana kristali rakip için de counterlanması çok muhtemel olmayan sonuçlar doğurabiliyor. En azından bu kartın oynanacak minionlara etki etmesini sağlayacak bir nerf yapılması kartı daha dengeli bir yapıya kavuşturacaktır.
Yorumum: Innervate nerflenmesi gereken bir kart ama nerflenirken Choose One mekaniği kullanarak bir sonraki oynanacak spell’in mi 2 mana düşük olacağı yoksa oynanacak minion’ın mı 2 mana düşük olacağı sorulabilir. Bu kulağa eski innervate ile aynıymış gibi geliyor ama değil. Mesela eski innervate’de 0 mananız kaldı ve innervate kullanarak 2 manaya çıkardığınız raven idol spell’i ile leper gnome’u aynı anda oynayabilirsiniz. ama bu mekanikle sadece birini oynayabilirsiniz.