Şangay Major turnuvasının Çin ayağını geride bıraktık. Haziran’daki Manila Major öncesinde; grup maçları ve Playoff’lardaki genel istatistiği Toornament bizlerle paylaştı.

Bu istatistiğe bakmadan önce, Şangay Major turnuvasını kaçıranlar için aşağıdaki link’lerden neler olup bitmiş göz atabilirsiniz:

Şangay Major:

Grup maçları: 1. Gün2. Gün3. Gün4. Gün

Playoff’lar: 1. Gün2. Gün3. Gün4. Gün

Team Secret – Şampiyonluk Hikayesi

Hero’lar:

En çok pick’lenen hero’lar ve galibiyet oranları:

major1

Bu istatistiğe baktığımızda, Winrate’i en yüksek Lion pick’ini görüyoruz. Hatırlayacağımız gibi Team Secret’ın vazgeçemediği bir support idi. Özellikle de Playoff’larda ise Enchantress pick’ini çok fazla görüyorduk. En az pick‘lenen hero her ne kadar OD olsa da, OD’yi izlediğimiz maçlarda pek mağlubiyet izlemediğimizi hatırlatmak isterim.

En çok banlanan hero’lar ve galibiyet oranları:

major2

Aslında analizin bu bölümüne çok ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Turnuvanın en çok banlanan hero’su ES oldu. Chen’in banlanma sebebi daha çok oyunu erken bitirmeye çalışan MVP’yi önlemek amacıyla yapılmıştı. OD, BH ve Enchantress’in yanında belki de bu bölümün en önemli özelliği 2GD’nin banlanmasıydı. Gabe tarafından banlanan James Harding’e Bruno ve Reddit sahip çıkmıştı. Kaçıranlar için James’in neden banlandığını buradan, Gabe’in cevabını da buradan okuyabilirsiniz.

Oyuncular:

major3

Team Secret‘ın kaptanı ve CV’sinde bolca başarı biriktiren Puppey, bu turnuvanın en iyileri arasındaydı. Zira TI de dahil olmak üzere 7 defa Büyük Final‘de yer aldı; 146 maçın 90’ını kazandı. 44 defa kill alan Puppey, 70 defa ölmesine rağmen 190 asist ile takım arkadaşlarına yaptığı desteği gözler önüne seriyor.

OG‘de ise Miracle, GPM‘de(Gold earned per minute/1 dakika içerisindeki kazanılan gold miktarı)  648 ile bu turnuvada 1.’liği göğüsledi. Oyun başına 25 denied ile de yine 1.’liği üstlenen Miracle, 354.5 last hits istatistiği ile 3.’lük koltuğunda yerini aldı. Miracle; 92/35/58(kills/deaths/asists) ile turnuvada rakip takıma en çok zarar verenlerin başında geliyor.

Last hits’te 1.’liği Alliance‘dan tanıdığımız  Loda, 412.5 gibi bir istatistikle beraber oyun başında aldığı level ise 21.5 gibi uçuk bir rakamı buluyor. 82/40/126 gibi bir skorla rakiplerini zorlarken, diğer yandan takımına da ciddi destekte bulunuyor.

Gelelim EG‘deki Universe‘a. 72/41/166‘lık istatistikle dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda 2.6‘lık istatistikle turnuva boyunca en az ölenlerden.

Takımlar:

major4

Turnuvanın birincisi Team Secret, Frankfurt’ta finale kalmış ve kaybetmişti. Secret, oynadığı maçların %86‘sını kazanırken, bu turnuvadaki oynadığı 19 maç için %68’lik Winrate ile dikkatleri üzerine topladı. Yine 19 maç boyunca 409 defa rakiplerini öldüren Secret, 323 defa ölürken 822 asist ile stratejik oyunlarının derinliğini bir kez daha bu istatistiklerle doğrulamış oldu.

Turnuvadaki bir diğer istatistik ise, 1. olan Team Secret ve 3. olan EG haricindeki 2-4 ve 5. ve 6.’lığı paylaşan takımların ön elemelerden gelmesi.

Çok önemli olmayan istatistik:

major5

Turnuvadaki en enteresan istatistik sanırım şimdi okuyacaklarınız olacak; MVP Phoenix, early game takımı olduğunu bu istatistikte bir kez daha gösteriyor; Zira MVP’nin bir oyunu ortalama 27 dakika sürerken, Çin takımı LGD Gaming’in 51 dakika ile isminin ve ülkenin hakkını veriyor. En sabırlı takım ise Team Liquid. Turnuva boyunca 20 oyun ile beraber elemelerde 13 maç oynadı ve bu turnuvanın finaline kalmak için total’de 33 maç oynamış oldu.

Özetle:

major6

Turnuva boyunca Dire ile başlayan takımların Winrate istatistiği %53 olurken, Radiant olan takımlar %47’lik Winrate ile beraber;

90 maç oynandı(Ortalama 44 dakika sürdü)

3744 şampiyon katledildi

3830 hero öldürüldü

7685 asist izledik

146.135 creep, ancient veya jungle’dakiler KATLEDİLDİ!

Bakalım The Manila Major’da nasıl bir istatistik izleyeceğiz. Hep beraber bekleyip, göreceğiz.