Geçtiğimiz Ocak ayında Winter 2016 Battle Pass’in yayınlandığını haberleştirmiştik. Compendium satın alan veya almayan oyuncular, 2-6 Mart arasında playoff’ları oynanacak The Shanghai Major DotA turnuvasını büyük bir heyecanla beklemeye başlamıştı. Çarşamba gecesini Perşembe’ye bağlayan zaman diliminde, tarihlerimiz 25 Şubat 03:00‘ı gösterdiğinde 3 milyon dolarlık ödül havuzuyla grup maçlarına başlandı. Ben de(Aren) sizler için bu turnuvanın hem grup maçlarını hem de playoff’larını uyumadan, ayakta kalarak izlemeye çalışıp, sizlere turnuva hakkındaki bilgileri elimden geldiğinde aktarmaya çalışacağım.

major1

A Grubu: EHOME*, MVP Phoenix, Team Secret*, CDEC Gaming*

B Grubu: Alliance*, Team Spirit, Vici Gaming*, Fnatic

C Grubu: OG*, Team Archon, LGD Gaming, Newbee

D Grubu: Evil Geniuses*, compLexity Gaming, Virtus.Pro*, Team Liquid

(*:Turnuvaya doğrudan davet edilen takımlar)

Turnuvanın yorumcularından  KotLguy, Şangay yolundayken bir Vlog hazırlamış ve onu da dün, gün içerisinde kişisel YouTube adresinden paylaşmıştı. Turnuvanın detaylarına girmeden, bu Vlog’u izlemeyi isteyeceğinizden eminim.

ÖDÜL HAVUZU:

The International’dan alışkın olduğumuz ve hiçbir takımın eli boş dönmediği bir ödül havuzuyla karşı karşıyayız:

major2

25 Şubat – A Grubu Maçları #1

EHOME – MVP Phoenix ve Team Secret – CDEC Gaming maçlarıyla başladı.(başlayamadı)

Aslında, Türkiye saatiyle gece 03:00’te başlaması gereken bu iki maç, gecikmeler ve teknik aksaklıklardan ötürü, 1 saat geç başladı. Aslında bu 1 saat izleyicileri ve beni de biraz çıldırtmıştı ama Major yorumcuları, zaman geçirmek ve bizleri oyalamak için her şeyi yaptılar desek, abartmış olmayız sanırım. Hatta öyle ki, Wykrhm Reddy‘e mizah konusu oldu:

Aksilikler giderildikten sonra bendeniz, Team Secret – CDEC Gaming maçını izlemeye başladım. Bütün grup maçlarının da BO3 üzerinden oynandığını hatırlatalım. Secret’ın üstün başladığını fakat ilk maçı takım olarak yaptıkları 1-2 hatadan dolayı kaybettiklerini ekleyeyim. Secret’ın iki şansı vardı. Ya moralleri bozup,(bilgisayarları ile ilgili teknik aksilikler yaşadılar) 2. maçı da verecekler ya da yüzlerini yıkayıp maça tekrar odaklanacaklardı. Mevzu bahis Secret olunca, tabii ki ikincisini yaptılar ve geri kalan 2 maçta da hemen hemen aynı hero’ları kullanarak 24 ve 32. dakikalarda oyunu bitirdiler.

Bu maçla aynı zaman diliminde başlayan bir diğer maçımız EHOME – MVP Phoenix arasında başlamıştı. Açıkçası, MVP’nin hakkını vermem gerekir ki, bu maç ile beraber ne kadar agresif oynayacaklarını bize göstermişlerdi. İlk 10 dakika içerisinde kuleleri indirmeye başlamaları, rakibini sürekli olarak sıkıştırması ve late game’de işlerini görecek hero’ları ilk dakikalarda saf dışı bırakarak, sürekli takım savaşlarına zorlaması MVP’nin bence en büyük artılarından biri. Zira henüz maç kaybetmediler.

Bunun yanında EHOME – CDEC Gaming arasında ise turnuva henüz yeni başlamış olsa da en uzun 3 maç izlemiş olduk. Kaybeden iki takımın oynadığı bu maçta, özellikle ilk maç inanılmaz eğlenceli idi. Türkiye saatiyle sabah 07:45‘te başlayan maçın galibi ise takım savaşlarında ön plana çıkan ve Ursa’yı muazzam oynayan CTY’nin takımı EHOME oldu.

Kazananlarda MVP Phoenix – Team Secret maçı başlıyordu. Açıkçası BO3’ün ilk maçında Secret, MVP’yi  sadece ilk 5 dakikada biraz zorlamaya başlasa da MVP, o agresif oyununu oynamaya başladı ve maçı 18 dakikada, 21-4 gibi bir skorla bitirdi. İkinci maçta ise Team Secret ile ilgili, (bence) tamamen oyuncuların bireysel hatalarıyla, takım savaşlarına dahi girmeden ve ilk 5 dakikada bottom’da iki kuleyi kaybederek maçı, MVP’ye hediye etti ve toplamda 2-0 kazanarak MVP’ye playoff yolu gözüktü.

(İnanması biraz güç ama Leshrac, 12 dakikada Bloodstone‘u bitirdi)

Kaybedenlerin son maçında, playoff’a gitmek için ise (aslında şu anda pick’ler yapılıyor(15:20)) Team Secret – EHOME arasında gerçekleşti. İlk maç, iki takımın da başa baş mücadelesiyle geçti diyebilirim. Fakat EHOME’da Void’i oynayan old eLeVeN, ilk maç boyunca ultisini öyle enteresan yerlerde kullandı ki, maçı indirip tekrar izlediğinizde ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız. Adeta saç, baş yoldurur cinsten ultiler izledik. Tabii ki Secret, tek adam üzerinden oyunu kaybetmedi; Puppey yine Chen ordusuyla oyunu domine ederken, Morphling’i oynayan ve Standin olarak bu turnuvada Secret’ta yer alan EternaLEnVy, harikalar yarattı diyebilirim.

İkinci maçta ise, Secret; açıkçası daha picklerde üstün olduğunu düşündüğüm ve çok fazla takım savaşına girmeyen bir pozisyon çizmiş oldu. Bir önceki oyundaki gibi yine farm’ını iyi tutan EternaLEnVy, Clinkz ile rakiplerini çok zorladı.

Secret, maçı 2-0 almasına rağmen benim aklımda takılan tek bir soru var: w33’e ne oldu? MLG Worlds Finallerinde, Nanyang Championships’te, ağızlarımızı açık bırakacak oyunlar oynamış ve kendine hayran bırakmıştı. Umarım o da bu turnuvada kendini toparlar ve Secret’a biraz daha destek olur.

Bugünü özet geçmem gerekirse; EHOME açısından kötü bir gün olduğuna eminim. CDEC ve Secret nötr ilerlerken bugünün en iyisi, bana göre MVP Phoenix. Bakalım playoff’larda, bugünkü gibi agresif ve oyun bitirici performansları devam edecek mi?

Göreceğiz. 🙂

A Grubu’nda bugünün (25 Şubat)alınan sonuçları:

 major10