San Francisco Shock takım menajeri Max Bateman, ortaya atılan cinsel taciz ve istismar iddiasıyla Pazartesi günü takımdan kovuldu, haberi ise SFC’nin üst kuruluşu olan NRG takımının kurucusu Andy Miller, Twitter aracılığıyla duyurdu

@amiller: “NRG Esports’ın sıfır tolerans politikası gereğince, Max Bateman organizasyondan kovulmuştur.”

Twitch yayıncısı Krystlin, uzun zamanlı arkadaşı olduğunu söylediği Bateman’ın, 1 Ekim sabahın erken saatlerinde kendisine saldırdığını ve cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Olayın Bateman’ın evinde gerçekleştiğini belirtti. 6 Ekimde verilen ifadeye göre açılan dosyada detaylar hala belirsiz.

İddiaların yanı sıra Krystlin, Bateman’ın özür dilediği mesajları da sosyal medyada yayınladı.

@Krystlin: “@NRGgg ve @SFshock espor müdürü @Hotaruz (Max Bateman) bana cinsel saldırıda bulundu.” & “Eğer birileri benim yalan söylediğimi veya dikkat çekmeye çalıştığımı düşünüyorsa, olan bitenden sonra aramızda geçen konuşmalar burada”

Krystlin’in açıklamasının tamamına ait Twitlonger linkine buradan ulaşabilirsiniz. (İngilizce’dir)

BreaktheGame.com’un polislerden aldığı bilgilere göre ise Krystlin ifadesinde şunlara yer verdi:

“Max iki yıllık arkadaşımdı ve ben onu en iyi arkadaşımdan biri olarak görürdüm. Bir sürü etkinliğe beraber katıldık. Ona tamamen güvendim. Ona hiç izin vermedim …”

Delil yetersizliğinden dolayı ise polis departmanı ve dedektifler davayı ilerletemediler.

Şubat ayından beri NRG ile çalışan Bateman daha önceleri CS:GO takımında çalışmıştı. Blizzard’ın resmi Overwatch ligini açıklamasıyla beraber Shock’a transfer edilmişti.

LG CS:GO Masters Turnuvası Başlıyor!