VR, yani sanal gerçeklik ürünlerini ve bu konuda yapılan yatırımların artmasıyla birlikte bu pazarın eSpora girişi yavaş yavaş başlıyor.

Bu yıl düzenlenen CES’de, Virtuix firması VR ürünlerle yapılan ilk eSpor turnuvasını düzenledi. Şirket 4 tane HTC Vive ile dört tane Omni’yi -çok yönlü koşu bandı- bir araya getirerek oyunculara hünerlerini sergilettirdi. Oyuncular ise çoğumuzun oynadığı FPS türünde olan ve Omni’ye özel geliştirilmiş olan Omni Arena’da oynadı.

Virtuix Omni
Virtuix Omni

Virtuix’in CEO’su Jan Goetgeluk bu koşu bandının eSporu geleneksel spor dallarına dönüştüreceğini söylüyor.

Jan Goetgeluk: “Güçlü oyunculuklarının yanına şimdiki oyuncular fiziksel anlamda fit ve kuvvetli olmalılar. VR oyunculuğun ve eSpor’un birleşmesiyle bu sandalyede oturup oyun oynadığımız dönemi geri bırakıp buna fiziksel katmanlar ekleyerek oyunculara ve izleyicilere ekstradan heyecan yaratacağını düşünüyoruz. Omni’de ne kadar hızlı koşarsanız oyun içinde de o kadar hızlı koşuyorsunuz.”

CES’in ilk 2 gününde 100’den fazla oyuncu 30 dakikalık oyun seanslarıyla bu heyecana dahil oldu. Virtuix, iki farklı 1v1 maçla oyuncuların oyuna dahil olmasını sağladı. Ayrıca özel yapılan bu oyun farklı kullanıcıların da maçlara katılmasını sağlıyor.

Jan Goetgeluk: “Eğer FPS oyunlarındaki gibi aktif bir sanal gerçeklik istiyorsanız ihtiyacınız olan Omni. Ancak sanal gerçeklikte bu oyunları oynaması bir hayli zor oluyor. Sabit durduğunuz veya hareket ettiğinizde oluşan güvenlik sorunları, kafanıza sabit ekranlar -VR cihazları-, alan kısıtlamaları ve harekete bağlı mide bulanları bu sorunlardan sadece birkaçı…”