CSGO Lounge vs FM eSports

İkinci haftanın ertelenen karşılaşmalarından biri olan Lounge gaming vs FM eSports karşılaşması Polonyalı ekibin fikstür yoğunluğundan kaynaklı olarak bu haftaya alınmıştı. Harita seçimlerini kontrol ettiğimizde Polonya ekibinin inferno yasakladığını ve train haritasını seçmiş olduğunu görüyoruz. İngiliz ekibi Overpass yasaklarken Mirage haritasını seçiyor. Maç uzatmaya gittiği takdirde ise son haritamız Cobblestone olacak. Train haritasında İngiliz ekibi T tarafında başlamayı seçiyor. İlk roundda İngiliz ekibi fake’li bir oyun seçerek 4 kapalı 1 meydan oynamayı tercih ediyor ve istedikleri sonucu elde ederek pistol round’u kazanıyorlar. Pistol round’daki mağlubiyetin ardından bir sonraki round force buy yapmayı seçen Polonya ekibi, innocent ve szpero’nun güzel ikili oyunu ile force buy yapmış oldukları bu roundu kazanmayı başarıyor. İngiliz ekibi terörist tarafında güzel bir oyun sergileyerek 7 round almayı başardı ve ct tarafı için büyün bir avantaj sağlamış oldu. Polonya ekibinin sürekli olarak uğradığı DDOS saldırıları yüzünden oyunun duraklatılmış olması bu noktada bir moral bozukluğu sebebi gibi görünmekte. Ct tarafında hızlı bir giriş yapan İngiliz ekibi terör tarafındaki oyununu devam etmeye özen gösteriyor. DDOS sorununu çözen Polonya ekibi 8 – 10 geride olduğu karşılaşmayı hızlı oyunları ile 14 – 11 bir üstünlüğe taşımayı başardı. Son round Mightymax‘in üstün performansı İngiliz ekibine haritayı uzatmalara götürmeleri için yetmedi ve Polonya ekibi kendi seçmiş olduğu haritayı 16 – 14 kazanmayı başardı.

gamers news banner

İkinci haritamız olan Mirage haritasında Lounge takımı CT başlamayı seçti. İngiliz ekibi ilk round train haritasında uyguladıkları fakeli taktiğe devam etmeyi seçiyor ve A tarafına smoke atarak B’ye geri dönüş yapıyorlar.  Polonya ekibi ilk haritadaki fake’i bu sefer erken fark ederek B tarafına 2 kişi rotasyon uyguluyor ve bizlere hızlı bir round izletiyor. CT tarafının vermiş olduğu avantaj ile Polonya ekibi 12 – 1’lik bir seri yakalıyor. İngiliz ekibi hızlı bir oyun ile A tarafına giriş yapabildiklerini gördükleri son iki roundu hanelerine yazdırmayı başararak devre arasına 12 – 3 geride giriyor. İlk round A tarafına hızlı bir oyun sergileyen Polonya ekibi iki güzel opening frag ile oyunu açmayı ve bomba kurmayı başardı, ancak aldıkları pozisyonlarının kötü olmasının dezavantajı ile pistol roundu kaybetti. Skor avantajını elinde bulunduran Polonya ekibi de terörist tarafındaki hızlı oyunu ile mirage haritasını 16 – 7 kazanarak hanesine 3 puan yazdırmayı başardı.

Platinium eSport vs  GameAgents

İkinci karşılaşmamız Fransız ekibi olan Platinium ve Macaristan ekibi GameAgents arasında. Macaristan ekibi Cobblestone haritasını, Fransız ekibi de Mirage haritasını seçti. Macar ekibi pistol roundda usp-s avantajını kullanarak hızlı bir round izletmeyi başardı. Almış oldukları silah ile birlikte 3 – 0’lık bir skor yakalayan Macar ekibi 4. roundda Fransız ekibinin hızlı B oyununa karşı koyamayarak durumu 3 – 1’e taşımalarına engel olamadı. Fransız ekibi hızlı B oyunları ile terör tarafını 9 – 6’lık üstünlükle bitirmeyi başardı. Macar ekibi terör tarafında pistol round kazanarak karşılaşmaya tekrar ortak olduklarını hissettirdi, ancak Fransız ekibi CT tarafının avantajı ile 14 – 7’lik bir seri yakalamayı başardı. Macar ekibi fake’li oyunları ile Fransız ekibini zorlamak istese de Fransız ekibi Alex’in mükemmel performansı sonunda 16 – 12 galip gelmeyi başardı.

Screenshot_136

İkinci haritamız olan Mirage’ı Fransız ekibi seçmiş olduğu için karşılaşmanın ilk yarısında CT tarafındaydılar. Pistol round için ilginç bir taktik yapan Fransız ekibi B tarafına 4 kişi geçerek rakibinin karşılaşmalarını ne kadar iyi analiz ettiklerini göstermiş oldu. Çok hızlı bir pistol round izleten Fransız ekibi aynı şekilde devam ederek Macar ekibine haritayı adeta dar etti. A tarafında Fransız oyuncu ALEX’in üstün performansı ise galibiyette büyük pay sahibi oldu. Fransız ekibi CT tarafındaki üstün oyununu 11 – 4’lük üstünlük ile tamamlamayı bildi. Terör tarafında hızlı bir oyun sergilemeye çalışan Fransız ekibi başlarda pek de başarılı olamadı, buna karşılık Macar ekibi CT tarafının da vermiş olduğu avantaj ile birlikte durumu tekrardan eşitlemeye yaklaştı. Ancak hızlı oyun tarzına alışmış olan Fransız ekibi hızlı B oyunu ile oyunu 16 – 10 kazanarak 3 puan hanesine yazdırmayı başardı.