Köln merkezli espor organizasyonu SK Gaming,Köln’ün Bundesliga’daki temsilcisi 1. FC Köln ile bir partnerlik anlaşması imzaladı. Anlaşmanın parçası olarak SK Gaming’in oyuncuları 1. FC Köln ekibinin özel tesislerine girme hakkının yanı sıra futbol kulübünün fitness ve beslenme uzmanlarıyla çalışma hakkı kazandı.

Bu anlaşmanın bir diğer parçası olarak SK Gaming ekibinin profesyonel FIFA oyuncuları Mirza Jahic ve Timo “Praii” Gruneisen, Virtual Bundesliga liginde 1. FC Köln formaları ile oynayacaklar. Bununla da kalmayıp iki takım da anlaşma süresi boyunca çeşitli ortak içerikler yayınlayacak.

1. FC Köln’ün Genel Müdür’ü Alexander Wehrle “ 1. FC Köln olarak diğer futbol takımlarının yaptığı girişimleri taklit etmektense markete daha uygun bir strateji geliştirmeyi tercih ederiz. Bu iş için doğru partneri bulduğumuz için çok mutluyuz. Dünya sahnesinde önemli bir yere sahip ve şehrimizin takımı olan SK Gaming bu iş için biçilmiş kaftan oldu” diyerek partnerlikten ne kadar memnun olduğunu dile getirdi.

Bu partnerlik geçen yılın Şubat ayında Fnatic ekibinin İtalyan futbol kulübü AS Roma ile yaptığı partnerlikle benzerlikler göstermekte. Ayrıca bu partnerlik ile beraber 1. FC Köln de sonunda birçok Alman futbol kulübünün de daha önceden giriştiği espor sahnesine ilk girişini yapmış oldu.