Kuzey Amerika LCS playoffları bitimiyle beraber yaz sezonunda başarı gösteren altı takım arasından Dünya Şampiyonası’na gidecek takımlar belli olacak.

Geçtiğimiz dokuz hafta boyunca  Team SoloMidImmortalsCloud9, Counter Logic GamingTeam Liquid ve EnVyUs takımları lig boyunca mücadele edip, 13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan playofflara katılma hakkı kazandılar. Ama bu süreç bazı takımlar için pek de kolay olmadı.

Altı takım arasında en çok dikkat çeken takım ise şüphesiz sezon boyunca ligi domine eden SoloMid idi. Bireysel yetenek ve takım oyununun birlikteliğiyle beraber hafife alınmaması gereken takım olduklarını tüm dünyaya gösterdiler. TSM ekibi, sezonu sekizinci haftada Phoenix 1 karşısında aldıkları üzücü bir mağlubiyetle 17 galibiyetle kapattılar.

Kuzey Amerika favorisinin son iki maçı ise Immortals ve NRG karşısındaydı. Kuzey Amerika LCS’in bir diğer güçlü ekibi Immortals’a karşı aldıkları 2-0’lık temiz galibiyet sonucunda görünen o ki NRG karşısında biraz ciddiyetsizce çıktı. TSM ceosu Andy “Reginald” Dinh‘in Twitter üzerinden yaptığı bir şaka sebebiyle TSM üst koridor oyuncusu Kevin “Hauntzer” Yarnell karşılaşmada Teemo seçmek zorunda kaldı.

Ancak bu seçimle beraber TSM NRG karşısında, özellikle Yilang “Doublelift” Peng’in kariyerinde normal sezonlarda aldığı 1000. skorla beraber her zamankinden daha iyi oynamasıyla yine kazanmayı başardılar. Yaz sezonunda edindikleri birinci sırayla birlikte playofflarda direk yarı finalden başlayacak ekip için üst koridora Teemo seçimi yapmak pek de sorun yaratmayacaktır herhalde.

SoloMid’in hemen arkasında yer alan Immortals, ligi ikinci bitirdi. Bu noktada Kuzey Amerika LCS’de Immortals dışında TSM ile yarışabilecek hiçbir takım yok. Bir göz açıp kapayıncaya dek esrarengiz yeteneğiyle kendi kafalarında oluşturduğu oyunu her zaman vadiye yansıtmayı bildiler. LCS’de sadece 2 sezondur bulunan takım, gözünü Dünya Kupası’na dikmiş durumda. Ligin son haftasını TSM karşısında aldıkları 2-0 mağlubiyet, Phoenix 1 karşısında aldıkları 2-1 galibiyetle mükemmel bir şekilde kapatmasalar da sorunsuz bir şekilde ligi ikinci bitirdiller.

Cloud9 yine kendilerini playofflarda bulmayı başardı. Ancak akıllarda önceki sezonun playofflarında edindikleri başarıyı tekrar elde edebilirler mi sorusu var. En önemlisi ise şüphesiz ki Hai “Hai” Du Lam’ın yokluğu olacak.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Counter Logic Gaming ise son haftada bir galibiyet, bir mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla beraber ligde 4. sırada yer alarak playofflarda lig 5. Team Liquid ile eşleşti. Bakalım Counter Logic Gaming üst üste 3. kez NA LCS şampiyonu olabilecek mi yoksa Liquid’e yenilerek bu hikaye burada bitecek mi?

Team Liquid ise playofflara kalan bir diğer ekip. Son haftada galibiyet yüzü göremeyen takımın playofflarda mutlu sona ulaşacağı zor gibi görünmekte.

Playoffların altıncı ve sürpriz takımı ise EnVyUs. Lig sonuncusu Echo Fox karşısında aldıkları 2-0 galibiyet sayesinde son haftayı sadece bir galibiyetle kapattılar ve playofflara katılma şansı yakaladılar. Playofflarda ise Cloud9 ile eşleştiler.

Altı takım arasından sadece üç takım Dünya Şampiyonası‘na gidebilecek. Bakalım favorilerin hakim olduğu bir turnuva mı olacak yoksa sürprizler görebilecek miyiz?