İki takım da bölgesel yerleştirmelerin ilk etabını azimle geçerek League of Legends World Championships için bir adım daha yaklaştılar.

EU LCS favorisi Unicorns of Love, ilgisiz görünen Giants Gaming takımını ilk üç oyunda yok etti. Unicorn’un orta koridor oyuncusu Fabian “Exileh” Schubert “En İyi 5” içerisinde seri boyunca en fazla kill sayısını alan oyuncu olarak kendini gösterdi. Summer Split‘deki performansı ile “Yılın Çaylağı” yakıştırmasını alan Giants takımı oyuncusu Na “NighT” Gun-woo ise Güney Koreli bir orta koridor oyuncusundan hiç beklenmeyen bir performans göstererek seriyi kötü bir şekilde bitirdi.

Unicorns of Love takımı elde ettiği bu zafer sonrasında avrupa bölgesel yerleştirmelerinde ikinci etapta Fnatic ile karşı karşıya gelecek.

EnVyUs takımı ise Team Liquid‘i bir diğer üçlü seride hızla geçti! “En İyi 5” içerisinde ilk oyun Team Liquid’in tarafında başlamış olsa da, EnVyUs takımı üst koridor Shin “Seraph” Woo-yeong oyuncusunun Kassadin karakteri ile rakip takımı durdurmayı başardı. Birkaç teamfight zaferinden sonra EnVyUs takımlarındaki 8000 altınlık açığı kurtarabildiler. Team Liquid için maç bir kayıp olsa da, takımlarındaki yeni jungler Lyonel “Arcsecond” Pfaender 22 yaşındaki birisine göre geleceğinin parlak olduğunu göstermiş oldu. Serinin geri kalan oyunlarında ise Team Liquid rakibi EnVyUs için çok az bir dayanıklık sergiledi. Sıkça kadro değiştirmelerinden midir yoksa EnVyUs takımı ellerinden gelenin en iyisi yaptıkları için mi bilemeyiz ama, kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey; Team Liquid’in 2016 League World Championship için şanssız olduğudur.

Yarın bölgesel yerleştirmeler yayını ilk önce Unicorns of Love vs. Fnatic ile başlayacak ve EnVyUs vs. Cloud9 ile devam edecek.

Kaynak: http://www.dailydot.com/