Complexity, hızlı ve kolay bir şekilde grup etabından çıkmayı başardı. Takımın koçu Matt “Warden” Dickens, grup etabından sonra röportaj verdi.

District 7’yi çevrimdışı elemelerde hızlıca yenen ve Raphael “cogu” Camargo’nun forma giydiği Gorilla Core’u alaşağı eden compLexity, Fragadelphia’da kısa bir ilk gün geçirdi.

Günün sonunda compLexity turnuva alanını terk etmeden önce takımın koçu Matt “Warden” Dickens, compLexity’nin sorunları ve takıma yeni gelen Jaccob “yay” Whiteaker hakkında konuştu.

  • Bu turnuva, bu sene oynadığınız ikinci LAN turnuvası. İlk turnuvanız DreamHack Masters Las Vegas’tı ve Astralis ve North’a kaybettikten sonra turnuvadan elenmiştiniz. Bu sizin için can sıkıcı bir şey miydi, yoksa yeni dersler çıkardığınız bir tecrübe olarak mı yorumluyorsunuz?

Bu bizim için kesinlikle bir tecrübeydi. Oyuncularım, katıldıkları her yüksek seviye turnuvada, yüksek seviye oyunculara karşı oynadıklarında bir şeyler öğreniyorlar ve öğrendikleri onları daha iyi birer oyuncu haline getiriyor. Üzücü olan kısmı ise, o turnuva için Nuke haritasına çok çalışmıştık ve işler istediğimiz gibi gitmedi. Harita havuzumuz yeterince derin değildi ve en nihayetinde rakiplerimizin bizden daha iyi olduğunu biliyorduk.

  • Jason Lake’in sahibi olduğu ECS’deki yerinizi kaybettiniz. O esnada takımda durumlar nasıldı?

ECS çok önemli bir lig ve oradaki yerimizi kaybetmek bizi kelimenin tam anlamıyla kahretti, yine de elimizden gelenin en iyisini yapıp, çok çalışıp yerimizi geri alacağız.

  • Kia “Surreal” Man’, takımdan çıkartıp, kısa bir sure sonra yerine “yay”’ı kadroya dahil ettiniz. Bu kararın altında yatan neydi?

Takımımızdaki çoğu oyuncu, onunla birlikte “Rank S” oynuyordu ve onun oyun tarzını biliyorduk. Takıma bir keskin nişancı almamız gerekiyordu ve şu sıralar bir takımla sözleşmesi olmayan bir keskin nişancı bulmak gerçekten çok zor. İlk seçeneğimiz Matthew “Wardell” Bowman’dı ama kendisi müsait değildi. O yüzden “yay”’a bir şans vermek istedik. Şimdiye kadar çok inanılmaz maçlara çıkmadık ama performansıyla “yay” beni etkilemeyi başardı.

  • Bu turnuvadan önce, “yay” ile ne kadar çalışma fırsatınız oldu?

Dolu dolu 1 hafta boyunca çalıştık. Hamurumuz var fakat yoğurmuyoruz. “Surreal”in görevlerini “yay”a oturtmaya çalıştık ve kendi bildiklerini yapmasına izin verdik.Yeterince çalıştı ve bizim çekirdek haritalarımızda oynamaya hazır.

  • Rank S hakkındaki düşünceleriniz neler? Yardımcı mı oldu, yoksa zararı mı dokundu?

Bence Rank S, oyuncuların yetenek seviyelerini yukarıda tutabilecekleri bir etkinlik. Oraya koçların neden geldiğini biliyorum. Ayrıca oyuncuların, koçlara kulak asmadığını ve bencil oynadıklarını da biliyorum.Eğer Rank S‘te oynayıp bu kötü alışkanlıkları takımınıza yedirirseniz, sizin için kötü olacaktır ama bizim çocukların böyle sorunları yok. O yüzden Rank S bizim için bir problem olmadı.

  • Şimdiden Frag Online turnuvasından para kazanıp, grubunuzdan çıktınız. Bu turnuva için, yakından takip edeceğiniz bir takım var mı?

Bizi üzen birkaç adet kuvvetli takım var, “Denial” gibi. “Ownage’ı da radarımızda tutacağız ama asıl beni endişelendiren takımlar, her gün çalışan ve belli bir oyun tarzını benimsemiş olan takımlar. O takımlar bizi indirmeyi başarabilir.

  • ESL Pro League Season 6, yaklaşık bir ay içerisinde başlayacak. Lige katılmış yeni takımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? (Splyce, Bee’s Money Crew ve Rogue gibi.)

O takımlar da bizim gibi sorunlar yaşayacaklardır ve kendilerini fikstürde ortalarda veya aşağılarda bulacaklardır. Profesyonel sezonlar, yeni takımlar için ürkütücü olabiliyor, çünkü yeni takımların yeterli seviyede oynadıklarını ve oyunun her şeyini öğrenmiş olduklarını düşünmüyorum. Bizim takımımız, SK ile aynı server’a düşmüştü ve adeta bizi rezil etmişlerdi.

  • CompLexity’yi çalıştırdığınız bu süreci, önceki görevinizin bir uzantısı olarak görüyor musunuz?

Kesinlikle. Her zaman çocuklara “ kazanan bir Counter-Strike takımı yaratmanın beni ne kadar mutlu edeceğini” söylüyorum. İşler şimdi çok daha zor. 1.6 tamamen başka bir oyundu ve ona kendini adamış insan sayısı çok farklı. Bu bizim için zorlu bir görev olacak ve oyuncularım bunu benden daha zor bir yolla öğrendiler. Aldığımız sonuçlar kötü ama geçtiğimiz yıllara kıyasla çok iyi işler çıkardığımızı düşünüyorum. Hiçbir transfere para harcamadık henüz, bir takımla sözleşmesi olmayan oyuncuları kadromuza kattık.Bu meşakkatli bir yol ve çok zaman alacak.

CompLexity takımı Fragadelphia’ya devam edecek. Takım, CyberBullies – CTYA maçının galibi ile bir sonraki maçlarını oynayacak.

Twitch ve HGS İle Favori Takımınızı Desteklerken Ödüller Kazanın