Geri bıraktığımız PGL Major Krakow turnuvasından sonra sonraki Major turnuvasının ne zaman ve nerede olacağıyla ilgili sorulara Valve cevap verdi. HLTV‘de yer alan habere göre 2017 yılında bir daha Major turnuva görmeyeceğiz, sıradaki Major turnuva 2018 Ocak veya Şubat ayında gerçekleşecek.

Böyle bir olayın yaşanması zaten olasıydı. Geçtiğimiz sene Valve, Major turnuvalara olan desteğini azaltmış ve desteklerini ESL One Cologne ile MLG Major turnuvasına sunmuştu. 2014 ve 2015 yıllarında ise bir yıl içerisinde üç adet Major turnuva izleme imkanı bulmuştuk. Valve henüz sonraki Major turnuvasını hangi organizatör ile yapacağına karar vermedi. Şirket, ELEAGUE, ESL, PGL, Dreamhack ve StarLadder ile görüşme halinde. Gelecek aylarda turnuvanın nerede ve hangi formatla düzenleneceği bilgisinin yanı sıra net bir tarih de ortaya çıkacaktır.

Valve’ın Major turnuva sayılarını azaltması bizlere daha zevkli bir Major deneyimi izletmeye devam edecek ve diğer organizasyonların da kalitesinin artmasına yardımcı olacak mı, ilerleyen günlerde göreceğiz.

GuardiaN Ve Seized, Natus Vincere Takımından Çıkarıldı!