WESG 2017 Asya – Pasifik Bölgesel Elemelerinde yarışacak sekiz takım daha geçen hafta kesinleşti.

Güney – Güneydoğu Asya elemesinde iki Vietnam ekibi GameTV ve UTM denizaşırı yolculuk için yerlerini ayırttı. Cong “crazyguy” Anh Ngo’nun yeni takımıyla birlikte, eski takımı UTM’ye karşı galibiyet aldı.

Sonraki karşılaşma Yeni Zelanda ve Pasifik Adaları elemesiydi. Elemeleri kazanan ise diğer takımlardan yapılan bir karışımla elemelere katılan Parallax oldu. Parallax bayrağı altında elemelere katılan takımda; Tainted Minds’dan Chris “ofnu” Hanley ve Ryan “zewsy” Palmer, SYF üyeleri Razmik “RaZ” Bastadjan ve Egor “LONS” Baranov ile halen Kings’in AWPcisi olan Simon “Sico” Williams yer aldı.

Bu sırada, Kings ve pork (şu anda Control ismini kullanmaktalar) Avustralya elemelerindeki iki uluslararası yeri kaptılar. B.O.O.T-d[S] beklendiği gibi Singapur elemelerini lider bitirdi.

Hansel “BnTeT” Ferdinand’ın eski takımı olan Recca ise Endonezya elemelerini kolaylıkla kazandı. Bunun yanında Filipinler elemelerini rahatlıkla kazanan takım ise Mineski oldu.

11-14 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan ve altı takımın daha katılacağı WESG 2017 Asya – Pasifik Bölgesel Finalleri’ne katılacak takımlar şöyle sıralandı.

China FlashChina New4
Malaysia Fire DragoonJapan SZ Absolute
Jordan Chosen5Kazakhstan Gambit
New Zealand ParallaxAustralia Kings
Australia ControlVietnam GameTV
Vietnam UTMIndonesia Recca
Singapore B.O.O.T-d[S]Philippines Mineski

Kadınlar turnuvasında ise Afrika elemelerini kazanan LeetPro fe ve Okyanusya elemelerini kazanan Kings fe, WESG 2017 Asya – Pasifik Bölgesel Finalleri için boş yer sayısını yediden beşe indirdi.

China EtabSouth Africa LeetPro fe
Australia Kings fe
Royal Bandits Takımına İki Yeni İsim