New York merkezli Espor organizasyonu olan Major League Gaming‘e, ulaşılan kaynaklara göre bir talip var: Yahoo. Sizler bu yazıyı okuduğunuzda Yahoo, MLG ile görüşmelerini sürdürmekte ve MLG’yi satın almak için çeşitli çalışmaları da beraberinde yürütmekteler.

Görüşmeler hız kesmeden devam ediliyor ve %95 bu işin bittiği yönünde. Fakat bu planlamayı ve anlaşmayı 2016 içerisinde Counter-Strike: GO tarafında olacağını da söyleniyor.

Peki Major League nedir?

2002 yılında kurulan Major League Kuzey Amerika’da Espor’u Halo ve Call of Duty gibi oyunlarla başlattı ve konsol oyunlarının turnuvalarda yer almasını sağladı. PC oyunları için ise 2008 yılında World of Warcraft ile başlayan MLG, 2010 yılında Starcraft 2 ile devam etti ve bu alanda yakaladığı başarılar ile League of Legends ve Dota 2‘ye ağırlık verdi. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise SMITE‘ı Xbox One turnuvasını düzenleyerek konsol oyunlarını yıllar sonra tekrar rekabetçi ortama kazandırdı.

MLG’in çok fazla bir kitlesi olmamasına rağmen 69 milyon dolarlık bir sermaye sağladı. 2013 yılında New York Times’ta çıkan bir makalede MLG’in CEO’su Mike Sepso, 2006 yılından bu yana o yılda kazandıkları sermaye ve MLG’in son durumuyla alakalı da bilgi vermişti: “2006 yılı, MLG’in kârlı dönemi oldu.”

Eğer Yahoo ile MLG arasında bu anlaşma sağlanırsa, Sepso’nun şirketten ayrılacağı ve başka bir alanda çalışacağı da söylentiler arasında yerini aldı bile. Yine aynı kaynaklar Sepso’nun Activision-Blizzard geliştiricileriyle konuştuğunu ve Call of Duty tarafında da üst düzey bir rol teklif edildiğini de belirttiler.

Bizler de bu gelişmeyi yakından takip edip, olası bir durumda sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.