League of Legends 2017 sezonunda Kış Mevsimi bitmek üzere. Yükselme Ligi bu mevsim için tamamlanırken, Şampiyonluk Ligi’nde yarı final maçlarına geldik. Yükselme Liginde bu mevsimde neler yaşadık bir göz atalım.

Bu sene Yükselme Ligi daha önceden Şampiyonluk Ligi’nde gördüğümüz takımlara ev sahipliği yaptı. Atlas, Çilekler, Oyun Hizmetleri ve Team Turquality’i ŞL’de çok defa boy göstermiş takımlardı. Geçtiğimiz sene Oyun Hizmetleri, Çilekler ve Team Turquality ŞL’den düşmüşlerdi. Özellikle Türkiye eSpor sahnesinin en köklü takımlarından biri olan Turquality’nin ligden düşüşü birçok taraftarını şaşkınlığa uğratmıştı. Eski takımların yanı sıra P3P eSports ve Team Vulture YL’ye bu sene katılmış olsalar da yıldızı parlayan takımlar oldular.

Yükselme Ligi’nin lig aşaması Team Turquality ve P3P eSports’un 7 galibiyet 3 mağlubiyetlik performansları ile liderliği paylaşmalarıyla sonlandı. Çilekler 6-4 ile ligi 3. sırada tamamlarken 4. sırayı Team Vulture aldı. 5 Galibiyet 5 Mağlubiyet ile ligi 5. sırada tamamlayan Atlas ve galibiyet yüzü göremeyen Oyun Hizmetleri lig haklarını kaybetmek durumunda kaldı.

Play-off aşamasında ise ilk turda Team Vulture ile eşleşen P3P, güçlü bir oyunla seriyi 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. İlk turun diğer eşleşmesinde Team Turquality, Çilekleri 3-1 yenerek ŞL’ye geri dönmeye kararlı olduğunu gösterdi. Finalde Turquality’nin bileğini bükmeyi başaran P3P, YL’yi şampiyon olarak tamamladı ve adını doğrudan Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi’ne yazdırdı. 3.lük karşılaşmasında da Çilekler, Team Vulture’a 3-1’lik üstünlük sağlayan yükselme maçı oynamaya hak kazandı.

P3P eSports’ta Crystal, LongB, kazze gibi birçok tecrübeli ve bilindik isim yer alıyor. Diğer takımların ise nispeten yeni birer oluşum olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle ligden düştükten sonra oyuncularını kaybeden takımlar kendilerine yeni bir sayfa açtılar desek yanlış olmaz.

P3P eSports, önümüzdeki mevsimde Galatasaray’ın yerine alarak ŞL’ye dahil olacak. Ligin en köklü takımları, belkide adı en çok konuşulmuş, birbirleriyle finallerde defalarca karşılaşmış HWA Gaming ve Dark Passage takımları ŞL’deki haklarını korumak için YL’den gelen Çilekler ve Team Turquality ile maç yapmak durumunda. Özellikle Riot Games Türkiye’ye geldiği yıllarda adları dilimizden düşmeyen 3 takımın bu mevsimde beraber ligde kalma/lige yükselme mücadelesi verecek olması bizleri üzmüyor değil. Bakalım daha önce Turquality’nin başına gelenler Dark Passage veya HWA’nın da başına gelecek mi?

Fnatic, ESL ONE Cologne’a Davet Edildi