Riot, G2A’in League of Legends takımlarına sponsor olmasını artık istemiyor.

Üzerinde çeşitli oyunlar ve oyun içi servisler satılan ve bir çok takıma sponsor olan g2a.com, 3. şahısların siteye koyduğu ve Riot şirketinin Kullanıcı Sözleşmesine aykırı düşen League of Legends hesap satımı ve hesap “boost” servisleri yüzünden G2A’in başı Riot ile dertte.

İçlerinde Cloud9, Counter Logic Gaming, H2K ve paiN Gaming‘in de bulunduğu çoğu takımdan 2015 League of Legends Dünya Şampiyonasında G2A’in logosunu kaldırmalarını istedi.

Eğer takımlar Riot ile yaşanan bu anlaşmazlığa çözüm bulamazlar ise, G2A şuan bulunan bütün sponsorluk anlaşmalarını iptal edeceklerini söyledi.

G2A, bu sene 2. büyük sponsorluk anlaşmalarından çekilen site oldu. Daha önce Kinguin‘de, Fnatic ve Team SoloMid gibi büyük takımlardan sponsorluğunu çekmek zorunda kalmıştı.

Riot Sözcüsünün 18 Eylül’de yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Bu kolay bir karar süreci değildi. G2A ile bir araya gelerek bir çözüm bulabilmek için çok fazla görüşme yaptık ancak ortak bir paydada buluşamadık. Takımların gelirlerini etkileyecek kötü bir şey yapmak istemeyiz ancak LCS kuralları bu tarz şeylerin yapımını kesinlikle yasaklıyor. Biz bu süreç içerisinde takımları bir döngüde tutarak onların herhangi sürpriz bir olaydan etkilenmelerini engellemeye çalıştık.

Kaynak: www.dailydot.com