Gambit’in fnatic’i 2-0 yenmesinin ardından, Dauren “AdreN” Kystaubayez, 2-0 kazandıkları fnatic maçı ve Asrtalis SK maçının galibiyle yapacakları maç hakkında konuştu.

Daha önce birden fazla kez eşleşen iki ekibin bu seferki maçında, Train haritasında 16-14’lük skor ve Inferno haritasında 16-12’lik skorlarla fnatic’i 2-0 deviren Gambit, PGL Krakow Major’ın ilk yari finalisti oldu.

İlk yarı final maçının ardından, fnatic’in Cobblestone haritasını banlamamasından doğan şaşkınlığını paylaşan Dauren “AdreN” Kystaubayev, veto süreci ve maç hakkında konuştu.

  • Fnatic’in, genelde banladığı Cobblestone haritasını banlamaması hepimizi şaşırttı. Yine de siz Cobblestone haritasını seçmediniz. Veto sürecinden ve neler düşündüğünüzden bahsedebilir misin?

Cache haritasını banlayacaklarını düşünmüyorduk ve bu bize Cobblestone haritasını seçme şansı vermişti ama dün Train haritasına çok çalıştık ve Train haritasını seçmekte karar kıldık. Train haritasında veya Cobblestone haritasında oynamaya hazırdık ama dün Train haritasına çok çalışmıştık. Sebebi budur.

  • İlk haritadaki maç çok çekişmeliydi özellikle sonlara doğru. Başlangıçta fnatic’in baskı kurduğunu ve sizinde durumu çok iyi stabilize ettiğinizi ve bu sayede iyi bir yarı geçirdiğinizi söyleyebiliriz. Peki Terörist tarafında işler nasıl gitti?

Başlangıçta normal oyunumuzla başladık, önceden çalıştığımız bomba stratejileri üzerinde durmaya çalıştık ve işler ters gitmeye başladı. O noktadan sonra, daha basit oynamaya karar verdik. Daha basit bombalar kullandık, hızlı ilerleyip doğru vuruşlar yapmaya çalıştık. O dakikadan sonra işler bizim için iyi gitmeye başladı.

  • Geçtiğimiz aylarda fnatic ile Inferno haritasında birden çok kez oynadınız. Herhangi bir değişiklik yaptınız mı ?

Hayır, herhangi bir değişiklik olmadı. Belki sadece biraz daha tecrübeliydik ve özgüvenimiz yüksekti. Biz kendi oyunumuzu oynadık, onlar kendi oyunlarını oynadı. Her şey benzerdi diyebilirim. Inferno haritasında intikamımızı almak istedik ve açıkça konuşmak gerekirse işler bizim için iyi gitti ve intikamımızı aldık.

  • Daha basit bir oyun anlayışı sergilediğinizi söylemiştin. Sadece bu maç için kendinizi rahat mı hissediyordunuz? Sizce fnatic’te basit bir oyun anlayışı sergiledi mi?

Bu sefer, oyun anlayışı bakımından olaya yaklaşırsak çok iyi bir eşleşme oldu ama zihniyet olarak hala bizim için zordu, özellikle benim için çünkü üzerimde çok fazla baskının olduğunu hissediyordum ama artık geçti. Derin bir nefes aldım, kaybedecek hiçbir şeyim yok. YOLO!

  • Senden daha tecrübesiz oyuncular varken bütün baskıyı üzerinde hissetmenin sebebi neydi? Diğer oyuncular senin üzerinde baskı mı kuruyordu?

Sebebini gerçekten bilmiyorum ve açıklayamıyorum ama üzerimde baskıyı hissediyordum. Bu baskının sebebi diğer oyuncular değil, herkes kendine güvenerek oynuyordu. Herkes bizim yarı finale çıkacağımızı biliyordu ama ben biraz gergindim. Takım arkadaşlarıma beni yarı finale taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Şimdi sıra bende.

  • Senin sırandan söz açılmışken, gelecek maçınız Astralis SK maçının galibi ile olacak. Tercih ettiğin herhangi bir takım var mı? Olası bir eşleşmede hangi takımın karşınıza gelmesi sizin için daha iyi olur ?

Karşımıza kimin geleceği önemli değil çünkü iki takımda çok güçlü takımlar ve gelecek takım hangisi olursa olsun, bizim karşımızda favori olacaklar. Kimle oynayacağımızı bekleyip göreceğiz. Kaybedecek bir şeyimiz yok.

  • Bu zorlu mücadeleden galip çıkmanız için nelere ihtiyacınız var ?

Kendi oyunumuzu oynamalıyız ve kesinlikle şansa ihtiyacımız olacak. Eğer şans bizim yanımızda olursa kazanabiliriz.

Pasha: “Sanki 2014’te gibi hissediyorum”