Bildiğiniz gibi Jason “Amaz” Chan’ın yayınında oluşturduğu; 10 veya daha az arena run yaparak 100 win elde etme ile ilgili challenge uzun süredir Arena oyuncuları arasında ulaşılması güç bir fenomendi. Dünya çapında ünlü yüzlerce oyuncunun yayınlarında yapmayı denediği bu challenge’ta henüz başarılı olan yoktu. Ta ki geçtiğimiz gün Alman oyuncu ve yayıncı Tobias “TwoBiers” Graap’in 10 maçta yaptığı 103 win’e kadar.

100 in 10 arena challenge’ın aslında kuralları basit. 10 arena run’ında toplam 100 galibiyet elde etmek. Oyunların hepsinin; oyuncular arasında adaletli olması ve üzerinde oynanmış olmasına dair herhangi bir şüpheye yer vermemesi için canlı yayında yayınlama zorunluluğu var ve ayrıca eğer daha önce seçilmeyen bir class seçime geldiyse o class’ı seçmek zorunlu.

TwoBiers ise geçtiğimiz Pazartesi günü başlamış challenge’a. Stream’de çok yüksek bir izleyici kitlesi olmamasına rağmen ilk 5 maçta aldığı (3’ü 12 galibiyet olmak üzere) 58 galibiyet; TwoBiers’ı o anda bu challenge için uğraşan tüm oyunculardan hedefine en yakın olan oyuncu konumuna getirerek ilgiyi üzerine çekmiş.

Yapmış olduğu yayında elde ettiği başarı Reddit anasayfaya taşınınca binlerce oyuncu takip etmeye başlamış ve 8. run’a geldiğinde 81 galibiyet ile iddiasını sürdürmüş. Bir sonraki gün kaldığı yerden devam ederken toplam 12000 izleyicinin katıldığı yayında son run’ı rogue ile yaptığı performansla 10-3 bitirerek 103 win ile Amaz’ın meydan okumasını dünyada ilk gerçekleştiren oyuncu olmuş. Bir önceki rekor ise 96 galibiyetlik seriyle kıl payı kaçıran popüler Arena yayıncısı Rumay “Hafu” Wang’e aitti.

TwoBiers’ın bu arada her run’da seçime gelen kahramanlar açısından da şanslı olduğunu belirtelim. Kuralda daha önce önerilmeyen bir class geldiğinde onu oynamak zorunlu olduğu belirtilmişti. 10 arena run boyunca arenada zayıf olarak görülen Warrior ve Priest’in alınmasını sağlayacak zorlamaların oyuncunun karşısına çıkmaması da bir şans olarak değerlendirilebilir.

Bakalım başka ne gibi challengelar bizi bekliyor.