Kullanıcıların anında ekran görüntüsü alıp paylaşmasını sağlayan uygulama ScreenSHU, bir milyardan fazla olan oyuncu topluluğuna yönelik yeni bir sürümü olan SHU’yu yayınladı. Yazılım, 4K çözünürlük desteği vermenin yanında ayrıca son çıkan oyunları tam ekran modunda oynarken bile kusursuz bir şekilde çalışabiliyor.

SHU, bütün ekran görüntülerini bulut tabanına kaydedip, 0.3 saniye gibi kısa bir sürede bağlantı oluşturur. Görüntüler herhangi bir zamanda üzerlerine metin ekleyerek veya belirli bölümleri bulanıklaştırmak gibi basit görsel dokunuşlar yaparak düzenlenebiliyor, ki gizlemek istediğiniz bilgiler için çok kullanışlı oluyor. Dahası, kullanıcılar ekran görüntülerini şifreyle koruma altına alabilir ve ne zamana kadar yayında kalacağına karar verebilir. Kullanıcılar ekran görüntülerinin istatistiklerine de istediği zaman göz atabilmekte.

counter-1

Uygulamanın ilk sürümü 3 sene önce yayınlanmıştı ve sadece temel özelliklere sahip olmasına rağmen, güvenilirliği ve basitliği sayesinde birçok kullanıcıyı bünyesinde barındırıyor. 65,000’den fazla insanın her gün uygulamayı kullanması çok etkileyici çünkü yapımcılar pazarlama ve reklam için bir kuruş bile harcamadı.

Oyunculara yönelik bir sürüm yapma fikri, oyuncuların gerçek ihtiyaçlarını karşıladığı için geldi. CEO ve uygulamanın geliştiricilerinden biri olan Maciej Białek’in açıklaması;

 

 

“Kullanıcılarımızı analiz ettik ve çoğunluğunun puan tablolarını veya en ilginç oyun anlarını paylaşan oyuncular olduğunun farkına vardık. Oyun pazarında eksik olan şey, oyuncuların oynadıkları oyunlarda paylaşmak istedikleri anları kaydedip, toplulukla hızlı ve kolay bir yolla bunu yapmalarını sağlayacak bir araç. Kullanıcılarımıza bu tip araçlarda beğenmedikleri özellikler neler diye sorduğumuzda, özellikle yüksek sistem isteyen oyunlarda bilgisayar performanslarını etkilemeyecek şekilde ekran görüntüsü alamamak olduğunu belirttiler. Bu yüzden birkaç ayımızı SHU’nun pazarda olan tüm oyunlarla düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak için harcadık ve görüntüyü alan kişi veya izleyici olarak ekran görüntülerine yorum yapabilme gibi, oyuncuların işine yarayacak yeni özellikler ekledik. Bu şekilde oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayan bir araç geliiştirdik.”

Pazarda benzer uygulamalar olmasına rağmen, hiçbirisi lider olmayı başaramadı. SHU’nun kendisi için koyduğu hedef de buydu. Białek şöyle ekliyor; “Biz de oyuncuyuz, bu yüzden kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını ve sorunlarını en iyi şekilde biliyoruz.”

counter-2

ScreenSHU, yakın zamanlarda yatırım sermayesi fonu olan Inovo’dan $500,000’den fazla para aldı ve bunun çoğunu ürün geliştirme için kullanmayı planlamakta. Bu gelişime video kayıt özelliği ekleme, uygulamanın mobil sürümünü tasarlamak ve tüm dünyaya yayılmak da dahil. PC oyun pazarının dinamik olarak büyümesiyle, geliştiriciler kullanıcı saysınının bir yılda on katına çıkacağını tahmin ediyor. Uygulamanın ücretsiz olması da buna katkı sağlayacaktır. “Ödemeli sistemle beraber yeni özellikler geliştirmeyi planlıyoruz, ama yine de uygulamanın ana özellikleri için herhangi bir ücret istenmeyecek.” diye ekliyor Białek.

Uygulama şimdiden http://screenshu.com adresinden indirilebilir durumda. Ücretsiz olarak kayıt yapan herkes altı ay boyunca sınırsız hesaba erişim hakkına sahip olacak.