AOC, uzun zamandır esporu destekleyen ve pek çok espor takımına ve etkinliğine sponsor olan ve monitörleriyle tanınan bir şirket. AOC bu sefer çıtayı biraz yükseltip, G2 Esports işbirliğiyle yeni bir monitör piyasa sürdü, işte karşınızda G2590PX/G2 oyun monitörü.

Rekabetçi oyunlar için özel olarak üretilen bu monitör, bir oyuncunun tüm beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlandı. 144Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresi, ekran kaymasını engellemek için FreeSync desteği, 24,5 inçlik TN panelli ekranı. Aynı zamanda yüksek yenileme hızından bir şey kaybetmeden 1080p çözünürlüğü de destekliyor. Monitör, AOC’un ürettiği G90 serisini baz alarak tasarlandı, yeni aynı “çerçevesiz tasarıma” ve yüksek yenileme hızına sahip.

AOC’un ürettiği bu yeni monitörde G2 Samurai Art tasarımı bulunacak.

G2 Esports, özellikle Avrupa’da düzenlenen turnuvalarda boy gösteren saygın bir espor etkinlik şirketi. CS:GO, League of Legends, Rainbow Six Siege başta olmak üzere pek çok oyunun turnuvasında imzası bulunuyor. Ocak 2018’de AOC ile kurduğu ortaklıktan sonra, düzenlediği tüm turnuvalarda AOC marka oyun monitörleri kullanmaya başlamıştı.